Τοπικά

Μαθητές του 30ού Δημοτικού Βόλου επισκέφθηκαν την έκθεση «Τα καΐκια που πληγώναμε»

Με παιδικές φωνούλες γέμισε ο νέος επιβατηγός σταθμός του λιμένα Βόλου (terminal), στον οποίο πραγματοποιείται η εικαστική έκθεση «Τα καΐκια που πληγώναμε». Χθες τον χώρο επισκέφτηκαν 20 μαθητές της Ε’ Δημοτικού του 30ού Σχολείου Βόλου όπου τους υποδέχτηκε η κ. Φαίη Τζανετουλάκου, ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης.
Τους μαθητές του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου περίμενε και μία έκπληξη, αφού καλεσμένος από τον διευθυντή κ. Πασχάλη Δήμου και της δασκάλας της τάξης κ. Ζωής Μαργαρίτη ήταν ο κ. Κώστας Μάγος, επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ενέπνευσε τα παιδιά να αξιοποιήσουν το υλικό της έκθεσης.

Ο κ. Πασχάλης Δήμου, διευθυντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, τόνισε ότι «η ιδέα της επίσκεψης βασίζεται στη συνάδερφο της Ε’ Δημοτικού του σχολείου κ. Ζωή Μαργαρίτη, η οποία εμπνεόμενη από το θέμα της έκθεσης θέλησε να παρακολουθήσει με τους μαθητές της τα δρώμενα, καθώς πιστεύει ότι τα καΐκια, τα πλοία και η θάλασσα είναι η ψυχή της πόλης μας» για να προσθέσει: «Μέσα από αυτή την προσέγγιση μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική ιστορία και στη συνέχεια να την αποτυπώσουμε γραπτά είτε μέσα από κάποια κείμενα-ποιήματα είτε μέσα από κάποιες εικαστικές δημιουργίες που θα γίνουν σε συνεργασία με εξειδικευμένους ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπως ο κ. Κ. Μάγος.»
Τέλος ο κ. Πασχάλης Δήμου ευχαρίστησε τον κ. Κ. Μάγο για την ανταπόκρισή του στο αίτημα να συμβάλλει και αυτός σε αυτή την προσπάθεια.
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μάγος ανέφερε ότι ήταν προσκεκλημένος του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου ώστε να εμπνεύσει κατά κάποιο τρόπο τα παιδιά στο πώς μπορούν να αξιοποιήσουν το υλικό αυτής της έκθεσης.

«Μία έκθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τον Βόλο που είναι μία ναυτική πόλη, όσο και για την Ελλάδα γενικότερα» τόνισε ο κ. Κ. Μάγος για να συμπληρώσει: «Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μάθουν την ιστορία αυτών των καραβιών που κάποτε ήταν ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και της οικονομίας και σήμερα καταστρέφονται. Σκοπεύω να κινητοποιήσω τα παιδιά ώστε να σκεφτούν για το παρελθόν αυτών των καραβιών και να αναπτύξω την κριτική τους σκέψη για την εξέλιξη της κατάστασης αυτής με την καταστροφή τους» κατέληξε ο ίδιος.
Την ξενάγηση των παιδιών στην έκθεση είχε κ. Φαίη Τζανετουλάκου, ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, όλες τις ημέρες και τις ώρες από 10.00 έως 15.00 και από 17.00 έως 20.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το