Πολιτισμός

Μαθητές του Γυμνασίου της Σκιάθου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους»

Με τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου, το διάστημα 18-20 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε από 18 ως 20 Οκτωβρίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, μέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου».

Συνολικά περισσότεροι από 400 μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο οργανώθηκε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην έκθεση, η οποία θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, οπότε και προγραμματίζεται ξενάγηση από τον αρχαιολόγο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, και επιμελητή της έκθεσης Αντώνη Μπεκιάρη.

Η συνολική επισκεψιμότητα της έκθεσης, σύμφωνα με το αρχείο που τηρείται στην Ιερά Μονή υπολογίζεται σε περισσότερους από 6.500 επισκέπτες.

Στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η Σκιάθος¨ είναι η εκ νέου συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με τη διοργάνωση έκθεσης τον ερχόμενο χρόνο.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους μέσα από έντυπα και εικονογραφημένα προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων του 18ου και 19ου αιώνα, τους ταξιδιωτικούς δηλαδή οδηγούς της εποχής, οι οποίοι απευθύνονται στους Ορθόδοξους χριστιανούς και παρέχουν πληροφορίες για τους σταθμούς του επίγειου βίου και του πάθους του Χριστού, διαμoρφώνοντας τον χάρτη των ιερών προσκυνημάτων, την ιερά γεωγραφία της Αγίας Γης. Στόχος του συλλόγου, μέσα από συνεργασίες με σημαντικά μουσεία της χώρας, είναι να δημιουργούνται σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, αλλά και η προβολή της Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το