Αθλητισμός

Μαθητές του 8ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας γνώρισαν το καγιάκ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, τους οποίους συνόδευαν η διευθύντρια κ. Δώσσα Αικατερίνη και οι δασκάλες τους Ευθυμίου Βίκυ και Βαραλή Δέσποινα, καθώς και η γυμνάστρια Ζαχαροπούλου Αικατερίνης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του κανόε-καγιάκ του ΝΟΒΑ για να ενημερωθούν για το όμορφο αυτό Ολυμπιακό άθλημα.
Τους μαθητές-τριες και τους δασκάλους-συνοδούς καλωσόρισαν οι προπονητές του κανόε-καγιακ Αϊτόφ Γκεόργκι και Κατώγιας Κωνσταντίνος, αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΝΟΒΑ κ. Καλλιώρας Χρήστος.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε προβολή από αγώνες καγιάκ, συζήτηση, πρακτική εξάσκηση γνωριμία με τα σκάφη. Από την εμπειρία έμειναν κατενθουσιασμένοι με το καγιάκ και υποσχέθηκαν να δοκιμάσουν ξανά στον ελεύθερο χρόνο τους. Τα παιδιά ακολούθησαν τις οδηγίες των προπονητών και άφησαν άριστες εντυπώσεις με τη σωστή οργάνωση και την πειθαρχία τους.
Στο τέλος μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για το άθλημα του κανόε-καγιάκ. Οι προπονητές ευχαρίστησαν τους δασκάλους των σχολείων για την ευχάριστη αυτή επίσκεψη και γνωριμία με το άθλημα.
Το πρόγραμμα επισκέψεων συνεχίζεται κανονικά μέχρι και τις 10 Ιουνίου και μπορούν και άλλα παιδιά να γνωρίσουν αυτό το ωραίο άθλημα. Επίσης τα παιδιά που επισκέφθηκαν το τμήμα μπορούν να έρθουν να δοκιμάσουν ξανά και μόνοι τους στον ελεύθερο χρόνο τους αφού έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους. Αυτή η περίοδος και ειδικότερα το καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη εποχή για μια επαφή με το άθλημα.
Τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται το τμήμα για εκμάθηση Τρίτη και Πέμπτη από 15.00-17.30 και το Σάββατο από 10.00-11.30. Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς οι προπονήσεις θα γίνονται το πρωί.
Το τμήμα συμμετέχει και στο αθλητικό καλοκαίρι του Δήμου Βόλου καθώς επίσης και στο camp που διοργανώνει ο ΝΟΒΑ όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Περισσότερες πληροφορίες δίνουν οι κ.κ. Στέφανος Μπασδάνης (τηλ. 6944350720) και Σουγγάρης Βασίλης (τηλ. 6948529773).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το