Τοπικά

Μαθητές του 25ου Δημοτικού γνώρισαν τη μαγεία των αθλημάτων

Ένας στους δύο μαθητές του Δημοτικού αθλούνται μέσω κάποιου συλλόγου. Ωστόσο καθώς αρχίζουν τη φοίτηση στο Γυμνάσιο και συνεχίζουν στο Λύκειο, η ενασχόληση με τον αθλητισμό περιορίζεται δραματικά.
Οι αύλειοι χώροι των Δημοτικών σφύζουν από την επιθυμία των παιδιών να παίξουν και να αθληθούν, ιδίως στο κέντρο της πόλης, όπου δεν υπάρχουν και οι διαθέσιμοι χώροι.
Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 25ο Δημοτικό Βόλου βρέθηκαν προχθές Πέμπτη γυμναστές και αθλητές που μετέδωσαν στους μαθητές γνώσεις για την ποδηλασία, την ξιφασκία, την κωπηλασία. Και ο αύλειος χώρος του σχολείου που συστεγάζεται με το 1ο Δημοτικό Βόλου, πλημμύρισε από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.


Η διευθύντρια του σχολείου κ. Πόπη Γεραμπίνη ανέφερε πως «αποφασίσαμε στο σχολείο να ασχοληθούμε με την ποδηλατοδρομία, με την ξιφασκία, που είναι ένα πρωτότυπο άθλημα, αλλά και με την κωπηλασία. Γυμναστές και αθλητές ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου μας για αυτά τα αθλήματα. Ειδικά η ποδηλασία μας ενδιαφέρει, αφού το ποδήλατο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και διευκολύνει τους πολίτες. Μάλιστα, απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω, αρκετοί μαθητές έχουν ποδήλατα τα οποία και έφεραν στο σχολείο για να κάνουν την ποδηλατοπορεία».
Από την πλευρά του ο γυμναστής του 25ου Δημοτικού κ. Γιώργος Παντζαβέλης επισήμανε πως «τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες έχουν μια τάση να θέλουν να αθληθούν. Έτσι από έξι έως έντεκα ετών υπάρχει ένα ποσοστό μαθητών 50% που προσπαθεί να αθληθεί μέσω κάποιου συλλόγου. Όσο, όμως περνούν αυτή την ηλικία, μειώνεται και το προαναφερθέν ποσοστό».

Λείπουν οι αλάνες

Ο ίδιος έδωσε και μια άλλη ενδιαφέρουσα διάσταση στη σχέση μαθητών και αθλητισμού λέγοντας πως «το θέμα δεν είναι μόνο, αν τα παιδιά θα αθληθούν, αλλά και αν θα παίζουν. Και τα παιδιά δυστυχώς δεν παίζουν, γιατί έχουν λείψει οι αλάνες, ενώ υπάρχει και μια μεγάλη υπερπροστασία λόγω του φόβου στην κοινωνία μας. Τα παιδιά θα λέγαμε πως είναι πιεσμένα. Αλλά γίνονται αθλητές μέσα από το παιχνίδι. Θα πρέπει το παιδί να παίζει για να ευχαριστιέται, καθώς έτσι αλλάζει η ψυχολογία του και μπορεί να ασχοληθεί με τα μαθήματά του. Δυστυχώς το παιχνίδι λείπει και η όποια άθλησή του γίνεται μέσω του συλλόγου σε ένα περιορισμένο χρονικό πλαίσιο.
Η γυμναστική διδάσκεται τρεις ώρες την εβδομάδα στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, ενώ στις άλλες τρεις τάξεις είναι από δύο ώρες την εβδομάδα.

Οι γυμναστές και οι αθλητές που βρέθηκαν στο 25ο και στο 1ο Δημοτικό Βόλου, ήταν οι κ.κ. Παπαρίζος και Παπαδόπουλος από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Βόλου, ο κ. Τζούνης από τον ΝΟΒΑ και ο κ. Πυργιέλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το