Τοπικά

Μαθητές σχολείων του Βόλου μυήθηκαν στα μυστικά της παραγωγής ψωμιού

Με μαθητές σχολείων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία του Βόλου εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού που γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου.

Στην παραλία, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  έχει τοποθετηθεί κατασκευή με φούρνους και οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ζεστά αρτοσκευάσματα.

«Μαζί με τους μικρούς μας φίλους γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού και τους μαθαίνουμε τα μυστικά του έτσι ώστε να μάθουν και τη δική μας προσφορά στο κοινωνικό σύνολο» δήλωσε για τη σημερινή δράση ο πρόεδρος των Αρτοποιών Βόλου Κωνσταντίνος Τσουράπας.

Στο χώρο βρέθηκαν σήμερα περισσότερα από 28 σχολεία και αναμένεται να τον επισκεφθούν ακόμη περισσότερα καθώς η δράση θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

«Τα παιδιά έμαθαν σήμερα πως ζυμώνουμε και πως πλάθουμε. Ψήσαμε στη συνέχεια τα κουλουράκια και μετά τους το δίνουμε ψημένο».

Τη σημερινή γιορτή οργάνωσε το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τους Μύλους Λούλη και την εταιρεία Στεφάνου που πρόσφερε τους φούρνους.

Η σημερινή δράση ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι.  Θα βρίσκεται στην παραλία ξανά το απόγευμα από τις 6 ως τις 9 το βράδυ και τις ίδιες ώρες το Σάββατο και την Κυριακή ενώ αύριο τον χώρο θα επισκεφθούν και οι πρόσκοποι.

Τα εγκαίνια της γιορτής ψωμιού θα γίνουν το Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα και οι διοργανωτές προσκαλούν όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το