ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Πολιτισμός

Μαθητές σχολείων του Βόλου διάβασαν τον Μικρό Πρίγκιπα σ’ έναν «Μαραθώνιο Ανάγνωσης»

Παιδικός Μαραθώνιος Ανάγνωσης του αγαπημένου παιδικού βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Μικρός Πρίγκιπας», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στο Public Βόλου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα 4ο, 5ο, 6ο, 8ο & 20ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, με εκπαιδευτικό την κ. Εύη Αραμπατζή, το Δημοτικό Σχολείο ΄Αγιος Ιωσήφ, με εκπαιδευτικούς την κ. Αθανασία Ελευθερούλη, την κ. Μερόπη Σταμοπούλου και την κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, το 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, με εκπαιδευτικό την κ. Αναστασία Κουβελά, το Γυμνάσιο Αργαλαστής και το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, με εκπαιδευτικό την κ. Ευαγγελία Μαρνελοπούλου, τα 1ο, 3ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού και τα Δημοτικά Σχολεία Ευξεινούπολης και Σούρπης, με εκπαιδευτικό την κ. Βάνα Ζωιτοπούλου και το Μουσικό Σχολείο Βόλου με εκπαιδευτικό την κ. Ντάτη Μουρτζοπούλου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσιο της Γαλλοφωνίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο το μήνα Μάρτιο. Φέτος πραγματοποιήθηκαν για τη Γαλλοφωνία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα Γαλλοφωνία και Ουμανισμός, Μαραθώνιος Ανάγνωσης Ποιημάτων Γάλλων Ποιητών και παρουσίαση του θεατρικού Συγγραφέα Ανρύ ντε Μοντερλάν.


Οι μικροί αναγνώστες διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο του «Μικρού Πρίγκιπα» και με την ανάγνωσή τους μετέφεραν στο κοινό τα μηνύματα ζωής που δίνει ο Σαιντ Εξυπερύ μέσα από αυτό το αριστουργηματικό βιβλίο.
Όπως είναι γνωστό, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει ένα μεγάλο προβληματισμό για τον άνθρωπο, τις αξίες, τους στόχους, το ρόλο του στη ζωή και τα συναισθήματά του, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει να δώσει στον αναγνώστη ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.
«Είναι ένα παραμύθι που διαβάσαμε οι περισσότεροι όταν είμαστε παιδιά, αλλά που τα μηνύματά του τα καταλαβαίνει κανείς καλά όταν μεγαλώνει. Η δυνατότητα να βλέπουμε πέρα από την ύλη είναι και το θεμελιώδες μήνυμα της ζωής. Γιατί ό,τι αξίζει βρίσκεται κρυμμένο.
Την αληθινή ουσία των πραγμάτων τη γνωρίζουμε με την ψυχή», τόνισε η κ. Βάνα Ζωιτοπούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Μαγνησίας.
Σύμφωνα με την ίδια, ένα άλλο μεγάλο μάθημα ζωής που παίρνουμε από το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το θέμα της φιλίας και το πώς αυτή αναπτύσσεται. Ότι, δηλαδή, για το χτίσιμο μιας φιλίας χρειάζεται αφοσίωση, κατανόηση και υπευθυνότητα.
«Ο Μικρός πρίγκιπας είναι ο άνθρωπος που περιπλανιέται για να γνωρίσει τον κόσμο και να ψάξει τις κρυφές αλήθειες που δίνουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη (την ουσία των πραγμάτων). Είναι ο κάθε νέος άνθρωπος που στο ταξίδι του ζητά να ανακαλύψει τη ζωή και την αγάπη να πάρει τις απαντήσεις σε όσα τον απασχολούν και να κατασταλάξει δημιουργώντας αξίες σταθερές μέσα από τις εμπειρίες του».
Ήταν μια συνδιοργάνωση του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και του PUBLIC.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το