Τοπικά

Μαθητές οι περισσότεροι από τους κουκουλοφόρους στα επεισόδια στα σχολεία

 

Μαθητές φαίνεται πως αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα των ατόμων που επιτέθηκαν με καδρόνια και πέτρες σε τρία Λύκεια της πόλης προκαλώντας ζημιές και σκορπώντας τον τρόμο σε μαθητές και καθηγητές.
Δύο μέρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της αστυνομικής διερεύνησης, μετά τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν προχθές το απόγευμα από τους διευθυντές του 5ου, 7ου ΓΕΛ Βόλου και του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου.
Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας από την πλευρά της μέσα από συζητήσεις με τους διευθυντές των σχολείων αλλά και τα άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας επιχειρεί να ρίξει περισσότερο φως στο όλο περιστατικό.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι από την ομάδα ατόμων που συμμετείχαν σε αυτά τα επεισόδια, ήταν μαθητές άλλων σχολείων που για κάποιους λόγους ενήργησαν με αυτό τον τρόπο. Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε».
Μάλιστα ο ίδιος δεν συμφωνεί με μια ερμηνεία ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από προηγούμενες αντιπαραθέσεις που είχαν οι μαθητές στους σχολικούς αθλητικούς αγώνες οι οποίοι διεξάγονται αυτή την περίοδο. «Σε εμάς δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό αντιπαράθεσης ή κάποιο επεισόδιο από τους μαθητικούς σχολικούς αγώνες» τόνισε ο ίδιος.
Μάλιστα ερωτηθείς, αν υπήρξαν αντιδράσεις από τους γονείς απάντησε αρνητικά προσθέτοντας πως οι γονείς διαπίστωσαν την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα με την οποία οι καθηγητές ενήργησαν για την ασφάλεια των παιδιών τους. Πλέον τα τρία Λύκεια έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, ενώ παραμένουμε σταθεροί στη λήψη των μέτρων προστασίας των σχολικών μονάδων, όπως μέσα από τις κλειστές πόρτες, στους αύλειους χώρους για την αποτροπή εισόδου εξωσχολικών.
«Τέτοιου είδους ενέργειες είναι καταδικαστέες» σχολίασε η υφυπουργός παιδείας κ. Ζέττα μακρή κληθείσα να σχολιάσει το περιστατικό με τους μαθητές που φορώντας κουκούλες προξένησαν ζημιές στα σχολεία.
Η ίδια εξήρε την ψυχραιμία και τη σοβαρότητα με την οποία οι εκπαιδευτικοί προστάτευσαν τους μαθητές για να μην τραυματιστούν προσθέτοντας πως αυτές οι συμπεριφορές που καταδικάζουμε, είναι η εξαίρεση στη σημερινή μαθητιώσα νεολαία η οποία προσπαθεί, μοχθεί, εξελίσσεται και προοδεύει».
Παράλληλα αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού που έφερε χθες προς διαβούλευση η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ συμπλήρωσε πως τα περιστατικά βίας στα σχολεία της Ελλάδας είναι περιορισμένα σε σχέση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του 7ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βασίλης Μήτσιας ανέφερε πως «στόχος μας είναι μέσα από τον διάλογο με τους μαθητές να μην οξύνουμε καταστάσεις. Όταν ανέλαβα τη διεύθυνση του σχολείου ήταν ανεπτυγμένη η τάση για τον νεραντζοπόλεμο των μαθητών του σχολείου μας με τους μαθητές του γειτονικού σχολείου, του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου. Ωστόσο μέσα από τον διάλογο με τους μαθητές, αλλά και κοινές δράσεις που αναπτύξαμε με το γειτονικό σχολείο, έχουμε καταφέρει αυτό το φαινόμενο να περιοριστεί σημαντικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το