ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Τοπικά

Μάστιγα οι μπαζότοποι στον Βόλο «Θ»

thumbnail_20160908_142416

Μάστιγα τείνει να γίνουν οι μπαζότοποι στον Βόλο, που συν τοις άλλοις αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τους σωρούς των μπάζων και των απορριμμάτων που δημιουργούνται από ασυνείδητους πολίτες. Σε παράνομους μπαζότοπους μετατρέπονται μεγάλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου τα μπάζα πετιούνται αυθαίρετα. Άλλος ένας παράνομος μπαζότοπος, μετά από διαμαρτυρίες αναγνωστών, κατέγραψε η «Θ» σε παρόχθιο δρόμο του χειμάρρου Αναύρου στο ύψους του Περιφερειακού.

 

 

Στην οδό Δαν. Φιλιππίδη, παρόχθιο δρόμο του χειμάρρου Αναύρου στο ύψος του Περιφερειακού, δημιουργήθηκε άλλος ένας μπαζότοπος, κατάσταση που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα για την πόλη του Βόλου. Η έκτασή του είναι τεράστια και οι σωροί από μπάζα, σκουπίδια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους δημιουργούν λόφους.

Το σκηνικό του νέου μπαζότοπου που ανακαλύφθηκε από αναγνώστες της εφημερίδας και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί, συμπληρώνει ένα εγκαταλειμμένο, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, εδώ και αρκετό καιρό φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, αφού ο μπαζότοπος είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ζητώντας την απομάκρυνση των μπάζων, των άλλων υλικών και των σκουπιδιών.

thumbnail_20160908_142429

 

Σακιά από μπάζα, αλλά και διάσπαρτα, τούβλα, πέτρες, πλακάκια, ξύλα, χαρτόνια, σακιά με άμμο, σακούλες σκουπιδιών, μπουκάλια, κουτιά αλουμινίου, χώμα με απομεινάρια ασφάλτου, χαλίκι, κουβάδες, χάρτινα κουτιά, κλαδιά, γλάστρες, χρώματα, νάιλον σακούλες, κομμάτια από πλαστική στέγη, λεκάνη τουαλέτας, νιπτήρας, ελενίτ, καζανάκι και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος και το χρειάζεται για να στήσει το νοικοκυριό του θα το βρει…

Οι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την έλλειψη συχνά ανθρώπων που περνούν από το σημείο, πετούν ό,τι άχρηστο έχουν, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος σε έκταση και επικίνδυνος για την υγεία και το περιβάλλον μπαζότοπος.

Οι διαμαρτυρόμενοι μέσω της εφημερίδας ζητούν την απομάκρυνση των μπάζων και των άχρηστων αντικειμένων, αλλά και την ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την ενημέρωση του κατόχου του μικρού φορτηγού και την εν συνεχεία απομάκρυνσή του, αφού, όπως επισημαίνουν, αυτό φέρει πινακίδες κυκλοφορίας.

thumbnail_20160908_142502

Πάντως αποτελεί γεγονός, όπως έχει καταγραφεί με φωτογραφικό ρεπορτάζ πολλές φορές από τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», ότι οι μπαζότοποι ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε πολλά σημεία πέριξ του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου με τους κατοίκους να ζητούν την απομάκρυνσή τους και τον καθαρισμό των χώρων. Όπως επίσης έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να καθαρίζονται μπαζότοποι και το σκουπιδομάνι και σε ελάχιστο έως μηδαμινό χρόνο αυτοί να ξαναδημιουργούνται από ασυνείδητους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν το κακό που προκαλούν στο περιβάλλον.

Πολλοί είναι αυτοί που αδιαφορούν για τη νομοθεσία, η οποία αναφέρει ότι η ανακύκλωση των μπάζων πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης σε περιοχές με ρέματα, χειμάρρους, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις, ακόμα καμιά φορά και δασικές.
Με τον τρόπο που ενεργούν κάποιοι ασυνείδητοι, απειλείται η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το