Αθλητισμός

Μαρκέλα Γκέκα: Δικαίωμα στο ποδόσφαιρο έχουν και οι γυναίκες

Η Μαρκέλλα Γκέκα αποτέλεσε βασικό… γρανάζι στη «μηχανή» του Α.Σ. Βόλος 2004 και βοήθησε τα μέγιστα στο να πανηγυρίσει η ομάδα την άνοδό της στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών με 13 συμμετοχές και ένα γκολ. Σε συνέντευξή της τόνισε ότι οι γυναίκες αποδεικνύουν την αξία τους μέσα στα γήπεδα και σίγουρα έχουν τα ίδια δικαιώματα στο ποδόσφαιρο με τους άνδρες.

Η συνέντευξη της νεαρής ποδοσφαιρίστριας δόθηκε στην σελίδα του Facebook «Ματιές στο γυναικείο ποδόσφαιρο», η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου των γυναικών και στον συντάκτη της Ηλία Σχορτσιανίτη. Το κείμενο είναι το κάτωθι:

«Πανάξιες πρωταθλήτριες οι Βολιώτισσες επέστρεψαν εκεί που  τους αξίζει, στην Α’ Εθνική. Η ερυθρόλευκη ομάδα της Μαγνησίας πέτυχε 15 νίκες και μόλις μία ήττα σε σύνολο 16 αγωνιστικών στο περασμένο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής Γυναικών. Ένα αξιόλογο και μαχητικό σύνολο, όπου το ρόστερ έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και η πλειοψηφία των παικτριών κατάγεται από την πόλη του Βόλου και τα περίχωρα, ενώ 11 αθλήτριες κάτω των 18 ετών προωθήθηκαν στη γυναικεία ομάδα από τα τμήματα υποδομής με βασικές κιόλας συμμετοχές.

Ένα από αυτά τα πανάξια και μαχητικά φιντανάκια της ερυθρόλευκης ομάδας της Μαγνησίας είναι η Μαρκέλλα Γκέκα, η οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 12 χρόνων στον Μαγνησιακό για δύο σεζόν.

Μετά από δύο χρόνια πήρε μεταγραφή στην γυναικεία ομάδα του Α.Σ. Βόλος 2004 όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Από την αρχή στόχος ήταν και είναι η βελτίωση της σε κάθε προπόνηση και αγώνα, αλλά και να βοηθάει την ομάδα της με την παρουσία της υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας της Έλενας Κουσκούνη.

Μία ταλαντούχα αθλήτρια που δίνει βάση πάνω απ’ όλα στις μαθητικές της υποχρεώσεις, ενώ κρυφό της όνειρο αποτελεί να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Ακολουθεί η αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Μαρκέλλας Γκέκα που καλύπτει επάξια τη θέση του αριστερού χαφ:

Ποιο ήταν το έναυσμα ώστε να επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σου στο ποδόσφαιρο;
«Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζω ποδόσφαιρο. Πάντοτε ήθελα να αγωνιστώ σε κάποια Ακαδημία μέχρι που μετά από μερικά χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία  στην ομάδα του Μαγνησιακού σε ηλικία 11 χρόνων.

Παράλληλα αγωνιζόμουν σε γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Βόλου, όμως το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που με τράβηξε περισσότερο και έτσι συνέχισα με αυτό το ομαδικό άθλημα».

Η φετινή χρονιά στέφθηκε με επάνοδο στην Α’ Εθνική. Οι συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας;
«Κύριοι συντελεστές ήταν η διοίκηση που στάθηκε δίπλα μας από την αρχή του πρωταθλήματος, καθώς και η προπονήτρια μας Έλενα Κουσκούνη διαθέτοντας επιμονή και υπομονή και πιστεύοντας σε εμάς και στις δυνατότητές μας».

Ποια ήταν η καλύτερη δική σου εμφάνιση, αλλά και της ομάδας; Ποιο ματς ξεχώρισες;
«Πιστεύω η καλύτερη μου εμφάνιση ήταν στο τελευταίο εκτός έδρας ματς που κρίθηκε η άνοδος, με τους Λέοντες. Από την άλλη ομαδική καλύτερη εμφάνιση δεν έχω να ξεχωρίσω κάποια περισσότερο. Όλες τις ομάδες τις αντιμετωπίζαμε με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό με στόχο πάντα την νίκη. Επίσης, το ματς που ξεχώρισα ήταν το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη με τους Λέοντες σε μία αναμέτρηση με ανατροπές, άγχος, αλλά και δυνατές μονομαχίες μέχρι τη λήξη του αγώνα καθορίζοντας μας πρωταθλήτριες». ‘

Το σχόλιο σου για τον περσινό 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής…
«Ο περσινός 1ος όμιλος ήταν ανταγωνιστικός με δυνατές ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό είναι ένα δείγμα για το ποδόσφαιρο γυναικών που σημαίνει ότι υπάρχει βελτίωση. Παρόλα αυτά χαίρομαι διότι καταφέραμε με σκληρή δουλειά να κερδίσουμε την πρώτη θέση και την επάνοδο μας στην Α’ Εθνική».

Παρατηρείς διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες σε αυτό το ομαδικό άθλημα;
«Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε γυναικείο και αντρικό ποδόσφαιρο. Έτσι, δικαίωμα στο ποδόσφαιρο έχουν και οι γυναίκες που αποδεικνύουν την αξία τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι γνωστό ότι το γυναικείο φύλο υποτιμάται κυρίως στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο γυναικών μέχρι στιγμής να μην είναι τόσο διαδεδομένο, αλλά μία γυναίκα μπορεί να καταφέρει πολλά. Μπορεί να φθάσει ακόμα πιο ψηλά από το ανδρικό».

Ποια σχέδια αποτελούν προσωπική σου προτεραιότητα και μελλοντική σου φιλοδοξία;
«Να πετύχω στη σχολή που επιθυμώ και να ασχοληθώ παράλληλα με το χώρο του ποδοσφαίρου».

Κλείνοντας Μαρκέλλα, υπάρχει κάτι άλλο που επιθυμείς να προσθέσεις;
«Εύχομαι στην ομάδα μου τα καλύτερα με υγεία και χωρίς τραυματισμούς, καθώς και σε όλο τον κόσμο πάντα επιτυχίες. Το κυριότερο να επικρατεί υγεία και όλοι οι άνθρωποι να παλεύουν για τα όνειρά τους γιατί τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτώνται με αγώνα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το