Τοπικά

Mαρία Σαμαρά: Διαμαρτυρίες σε Μακρυρράχη, Ζαγορά και Χορευτό για διακοπές στην υδροδότηση

Πύκνωσαν τις τελευταίες ημέρες οι διαμαρτυρίες κατοίκων από την Μακρυρράχη, τη Ζαγορά, το Χορευτό και άλλους οικισμούς και κοινότητες για διακοπές στην υδροδότηση των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.
Το γνωστό πρόβλημα της διακοπών νερού αλλά και της μείωσης της έντασης του τρεχούμενου νερού από τις βρύσες επανέρχεται για ακόμη μια θερινή περίοδο. “Όλοι εμείς οι κάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου και δημότες του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου το έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια και κάποιοι από εμάς το βίωσαν και φέτος, ενώ η πιο κρίσιμη περίοδος είναι μπροστά μας” τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου “Κίνηση Ενότητας” Μαρία Σαμαρά.

Σημειώνει επίσης ότι είναι απαράδεκτο σε μια ορεινή περιοχή, όπως το Ανατολικό Πήλιο, που το χειμώνα κατακλύζεται από υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων, να μην έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει στους δημότες το πόσιμο νερό που απαιτείται τους καλοκαιρινούς μήνες και παράλληλα να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και όλοι όσοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες.  Στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης:
Ως δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας» έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδατικών πόρων που θα αξιοποιούνται τόσο για την ύδρευση όσο και την άρδευση, καθώς προβλήματα αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν και οι παραγωγοί που δυσκολεύονται να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, σε μια εποχή μάλιστα που η καρποφορία των δένδρων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε πολύ κρίσιμο στάδιο.
Παρά τις αναφορές και τις προτάσεις μας, τεκμηριωμένες και επεξεργασμένες, σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα επιβίωσης , καμία πρόνοια δεν πάρθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχει παρέμβαση. Τα νερά που πέφτουν σχεδόν όλο το χρόνο στο Ανατολικό Πήλιο πάνε αναξιοποίητα και κάθε καλοκαίρι εκδηλώνονται διακοπές νερού σαν να ζούμε στον κάμπο που εξαρτιόμαστε από τις γεωτρήσεις.
Από την Άνοιξη όφειλε η Δημοτική Αρχή να επεξεργαστεί σχέδια διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων και όχι να ρίχνει τις ευθύνες…στην κλιματική αλλαγή.
Εμείς έχουμε το στελεχιακό δυναμικό και μπορεί να βοηθήσει το Δήμο με προτάσεις και παρεμβάσεις για να δοθεί λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του τόπου μας, που είναι το νερό. Επιτέλους ας ακούσει τις ανάγκες της κοινωνίας, των δημοτών, των επαγγελματιών του τουρισμού, των παραγωγών και των επισκεπτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το