Κόσμος

Μαϊάμι – Κατάρρευση πολυκατοικίας: Στους 20 οι νεκροί – Ανάμεσά τους μια 7 χρονη

Στους 20 αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση της 12οροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε και η σορός της 7χρονης κόρης ενός πυροσβέστη του Μαϊάμι.
Η επίπονη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό των θυμάτων στα συντρίμμια, η οποία ανεστάλη το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής ημέρας λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, συνεχίζεται σήμερα, με μεγαλύτερη προσοχή και με το βλέμμα στραμμένο και σε έναν κυκλώνα που θα μπορούσε να πλήξει τη Φλόριντα τις επόμενες ημέρες.

Εκατόν είκοσι οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, με τις αρχές να φοβούνται πως έχουν θαφτεί κάτω από τόνους μπετόν και μετάλλων και οι έρευνες έχουν εισέλθει στην ένατη ημέρα τους. Το 7χρονο κορίτσι ήταν το τρίτο παιδί που ανασύρθηκε από τα ερείπια.

Πρωτόγνωρη μάχη για αναζήτηση επιζώντων
Η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, δήλωσε πως ο εντοπισμός της ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για τους διασώστες, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε μια πρωτόγνωρη μάχη με τον χρόνο αναζητώντας επιζώντες, ακόμη κι αν οι ελπίδες έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.
Κανένας άνθρωπος δεν έχει ανασυρθεί ζωντανός από τα συντρίμμια, από τις πρώτες ώρες που το δωδεκαώροφο συγκρότημα κατέρρευσε εν μέρει, στις 24 Ιουνίου, την ώρα που οι ένοικοί του κοιμόντουσαν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το