Αθλητισμός

«Μαγνήτης» το όνομα και η ιστορία της Νίκης – Δύο έως τώρα οι προτάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου

Το όνομα και η ιστορία της Νίκης φαίνεται πως αποτελεί… μαγνήτη για όποιον θέλει να επενδύσει στην ποδοσφαιρική ομάδα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το ενδιαφέρον του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, αλλά με δηλώσεις του στη «Θ» ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης επιβεβαίωσε πρόταση από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και ονομάζονται Τζίμης Αντωνάκας και Παύλος Αθανασιάδης.

Μπορεί η ποδοσφαιρική Νίκη να βρίσκεται μεταξύ δύο κατηγοριών, αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ (το πιθανότερο) ή στη Γ’ Εθνική, αλλά βρίσκεται και μεταξύ δύο υποψηφίων πλευρών για την ανάληψη της τύχης της.
Ως γνωστόν ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου έχοντας στον πλευρό του τον Βασίλη Βενέτη, αλλά και τον Ρήγα Στύλλα που προορίζεται για τεχνικός διευθυντής, ήδη ξεκίνησε τις επαφές με παίκτες ενώ έκλεισε για προπονητή τον Ισαάκ Χοβέ.

Ωστόσο, προέκυψε και η πρόταση των ομογενών επιχειρηματιών Τζίμη Αντωνάκα και Παύλου Αθανασιάδη. Σύμφωνα με τον κ. Φάτση: «είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ιδιοκτήτες ομάδων στην εθνική λίγκα της Αμερικής και διατηρούν δίκτυο Ακαδημιών σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ». Να σημειωθεί ότι αν προκριθεί η λύση των ομογενών της Αμερικής τότε στο συμβούλιο θα συμμετάσχει και ο Σταύρος Αντωνάκας, αδελφός του Τζίμη.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι από τη στιγμή που οι προτάσεις είναι δύο, ο κ. Φάτσης τόνισε πως «εάν υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο πλευρών, τότε θα αποφασίσει ο κόσμος για το μάνατζμεντ, εάν η ομάδα παίξει Γ’ Εθνική. Εάν παίξει Φούτμπολ Λιγκ τότε θα μιλήσουν τα λεφτά. Με το σημερινό καθεστώς θα πάμε σε Γ.Σ. για να αποφασίσει ο κόσμος ποιο από τα δύο business plan επιθυμεί. Και οι δύο πλευρές ενδιαφέρονται για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ως ΠΑΕ. Αυτό θα το ρυθμίσει η πενταμελής επιτροπή που θα οριστεί από τη Γ.Σ., η οποία θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες δημιουργίας της νέας ΠΑΕ».

Στύλλας: Προχωράμε στον σχεδιασμό
Η πλευρά Παπακωνσταντίνου θεωρεί ότι δεν θα έχει πρόβλημα να αναλάβει τα «ηνία» του τμήματος ποδοσφαίρου και συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό της, όπως διαβεβαίωσε ο Ρήγας Στύλλας, που προορίζεται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο τελευταίος μίλησε στην εκπομπή «Τάκλιν στην καρωτίδα» του Blue Heart FM για τα εξής θέματα:

Για τη στάση των Παπακωνσταντίνου-Βενέτη, αλλά και για τον ίδιο: «Η στάση του Αλέξη Παπακωνσταντίνου και του Βασίλη Βενέτη δεν έχει αλλάξει. Προχωράμε στον σχεδιασμό μας και μιλάμε με ποδοσφαιριστές. Κλείσαμε και προπονητή και τον στείλαμε στην Ισπανία να παρακολουθήσει τουρνουά από όπου μπορούμε να κερδίσουμε από εκεί κάποιο ποδοσφαιριστή.

Στη Νίκη πάντα θα υπάρχει αντίλογος, αλλά από τη δική μας πλευρά δεν μας αγγίζει τίποτα. Ο κόσμος μπορεί να ανησυχεί γιατί νομίζει πως δεν γίνονται κινήσεις, αλλά αυτό δεν ισχύει. Κάνουμε τις επαφές μας και δουλεύουμε κανονικά για να λειτουργήσει η ομάδα.

Όταν αναλάβουν επίσημα οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενέτης, εγώ επίσημα θα είμαι ο τεχνικός διευθυντής. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολούμαι ως διαπραγματευτής και διαμεσολαβητής ποδοσφαιριστών. Δεν δουλεύω με Έλληνες, αλλά ασχολούμαι με τις αγορές της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Αργεντινής, Παλαιότερα είχα φέρει στη Νίκη τον Νοριέγκα, έναν Ισπανό ποδοσφαιριστή, ενώ τα τελευταία χρόνια με συνδέει μία φιλία με τον Βασίλη Βενέτη. Μου έγινε μία πρόταση και την αποδέχθηκα γιατί βλέπω πως γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια. Έχω αποκτήσει τεχνογνωσία από τα ταξίδια που έκανα τα προηγούμενα χρόνια και θα δώσω ό,τι μπορώ καλύτερο γι’ αυτή την προσπάθεια».

Για το αν τους αγχώνει το γεγονός ότι μπορεί η άλλη πρόταση για τη Νίκη να αποδειχθεί πιο δυνατή: «Εμείς θα καταθέσουμε το πρότζεκτ, το πλάνο και όλα τα νούμερα. Ας αποφασίσει ο κόσμος αν υπάρχει άλλος πολύ ανώτερος. Σίγουρα ο κόσμος θέλει το καλό της Νίκης, όπως και εμείς. Κάνουμε μία προεργασία χωρίς ακόμη να ξέρουμε που θα παίξουμε, αν και νομίζω ότι 100% η Νίκη θα αγωνιστεί στη Φούτμπολ Λιγκ. Δεν ξέρω τι απόφαση θα βγάλει η ΕΠΟ, αλλά ο Ηρακλής με το δικό του ΑΦΜ δεν γίνεται να παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ».

Για το γηπεδικό: «Το γήπεδο για τις προπονήσεις θα είναι το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού που εξασφαλίσαμε κατ’ αποκλειστικότητα. Υπάρχει και το γήπεδο πίσω από το «Π. Μαγουλάς» που είναι σε καλή κατάσταση. Όσον αφορά τους επίσημους αγώνες ζητήσαμε τη Νεάπολη, ενώ διεκδικούμε και το Πανθεσσαλικό. Για εκεί θα ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία και θα πάμε στα δικαστήρια».

Για τον Ισαάκ Χοβέ: «Ο Ισαάκ έρχεται ως προπονητής έχοντας απίστευτο πάθος για τη Νίκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που μίλησα φέτος μαζί του. Τον ξέρω δύο-τρία χρόνια και μου έλεγε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν στη Νίκη. Ήταν ο στόχος του. Είναι ένας νέος προπονητής με UEFA PRO, έχει την τεχνογνωσία της ισπανική και γνωρίζει τα ελληνικά δρώμενα.

Ξεκίνησε να δουλεύει στην Ακαδημία της Βιγιαρεάλ και μετά σε ομάδες της τρίτης κατηγορίας που δεν είναι επαγγελματικές. Φέτος ανέλαβε ένα δύσκολο κομμάτι, να σώσει την ομάδα του, που δεν είχε παίκτες εγνωσμένης αξίας. Δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις ως προπονητής στην Ισπανία. Με τον Ισαάκ θα κάνουμε μία δυνατή ομάδα. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές αεροδρομίου, αλλά ουσίας».

Για το ποιοι ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν από το περσινό ρόστερ: «Δεν έχουμε κάτι ανακοινώσιμο. Αν η ιστορία της Φούτμπολ Λιγκ τελείωνε σήμερα θα μπορούσα να ανακοινώσω 7-8 ποδοσφαιριστές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο προπονητής θέλει μία ομάδα με ταχύτητα, γι’ αυτό και εργαζόμαστε ώστε να έχουμε πολύ γρήγορους αμυντικούς. Είναι κανόνας για τον Ισαάκ να είναι όλη η ομάδα γρήγορη. Επίσης, Θα κοιτάξουμε να διασφαλίσουμε 100% τα αποδυτήρια που είναι ο καθρέπτης του γηπέδου».

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει για τους Ανιέτε και Κάλβο: «Ο Τόνι Κάλβο αναμένει στο ακουστικό του. Τον ενδιαφέρει η προοπτική της Νίκης και περιμένει να του κάνουμε επίσημη πρόταση. Για τον Ανιέτε, υπάρχει ένα οικογενειακό θέμα που τον προβληματίζει. Είμαστε σε επαφή μαζί του και γνωρίζει πολύ καλά ότι τον θέλουμε. Η απάντησή του εξαρτάται από το οικογενειακό του θέμα».

Ανακοίνωση του ΓΣΒ «Η Νίκη»
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του φίλου της Νίκης Νίκου Δεμίρη εξέδωσε ο σύλλογος. Αναλυτικά: «Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» Στέργιος Φάτσης και το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Δεμίρη που έφυγε από τη ζωή. Ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, που τον χαρακτήριζε η αγάπη του και η προσφορά του για τη Νίκη Βόλου. Έφυγε από κοντά μας, ένα κομμάτι της ιστορίας της Ν. Ιωνίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το