Ελλάδα

Μαγιορκίνης: H ηλικιακή ομάδα 19-39 «έδωσε» αρκετά κρούσματα

Για εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη μίλησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης. Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με τη μετάβαση από τους ανοιχτούς σε κλειστούς χώρους και έδωσε παράδειγμα την εστίαση.

«Η όποια χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας έχει μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση στους κλειστούς χώρους», είπε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση τήρησης του μέτρου της χρήσης μάσκας παντού, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Μάλιστα πρόσθεσε πως σε περίπτωση που «δεν μπορείτε να φορέσετε μάσκα σε εσωτερικό χώρο να υπάρχει άφθονος εξαερισμός και τήρηση αποστάσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη η ηλικιακή ομάδα 19-39 «έδωσε» αρκετά κρούσματα, ενώ υπήρξε αύξηση των διαγνώσεων και στην ηλικιακή ομάδα των 65+. Επιπλέον, επιβάρυνση υπάρχει και σε όσους έχουν ηλικία από 40 έως 65 ετών. «Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα» είπε ακόμη και τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το