Τοπικά

M.Μιτζικός: Εφικτή η εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για το θέμα της άρδευσης

μιτζικός

Την πεποίθηση οτι μπορεί να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε σχέση με τον Κανονισμό Άρδευσης που τίθεται προς ψήφιση σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, εκφράζει με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Βόλου” στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Μιχάλης Μιτζικός, τονίζοντας ωστόσο οτι η απόφαση που θα ληφθεί θα πρέπει να διασφαλίζει τον ουσιαστικό ρόλο των Τοπικών Κοινοτήτων στη διαχείριση της άρδευσης.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

Η Δύναμη Βόλου ως δημοτική παράταξη δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Εν όψιν της επικείμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με την υιοθέτηση νέου Κανονισμού Άρδευσης, πιστεύουμε ότι, έστω την ύστατη ώρα, μπορεί να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και θα στηρίξουμε την οιανδήποτε απόφαση που θα διασφαλίζει τον ουσιαστικό ρόλο των Τοπικών Κοινοτήτων μας στη λήψη αποφάσεων ως προς την διαχείριση της άρδευσης, που σημαίνει στήριξη της υπαίθρου και των χωριών μας τα οποία βασίζονται κυρίως, αν όχι αποκλειστικώς, στην αγροτική οικονομία. Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα το πως πρέπει να γίνεται η διαχείριση της άρδευσης στον δικό τους τόπο, βεβαίως τηρώντας πάντα και δίχως έκπτωση το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο συνεννόησης για τη λήψη μίας απόφασης που θα ικανοποιεί και τις ζωτικές πράγματι ανάγκες των χωριών μας, αλλά εξίσου και την αναγκαιότητα για μία ορθολογική διαχείρηση του νερού προς όφελος όλων των συμπολιτών του Καλλικρατικού Δήμου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το