Κόσμος

Λονδίνο: Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία Ελληνίδας μετανάστριας για τις επιπτώσεις του Brexit (video)

«Θα με βοηθήσετε να υπερασπιστώ το σπίτι μου;». Με αυτό τον δραματικό τόνο, η Στέλλα Τσαντεκίδου θέλησε να υπογραμμίσει την αγωνία που νιώθουν οι μετανάστες στη Βρετανία, ενόψει του επερχόμενου Brexit, και απέσπασε το χειροκρότημα των παριστάμενων σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λονδίνο.
Η νεαρή Ελληνίδα, που εργάζεται πλέον στο Λονδίνο ως νομική σύμβουλος, έκανε παρέμβαση σε διαμαρτυρία, η οποία είχε ως στόχο να προβληματίσει τόσο τους Βρετανούς όσο και τον υπόλοιπο κόσμο για τις πραγματικές συνέπειες που θα έχει για τους μετανάστες, η έξοδος της χώρας από την ΕΕ.
Η συγκέντρωση έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους ευρωπαίους πολίτες που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία και οι οποίοι φοβούνται ακόμη και το ενδεχόμενο απέλασής τους όταν γίνει το Brexit.


Η Στέλλα Τσαντεκίδου μίλησε για τα συναισθήματά της, περιγράφοντας ένα περιστατικό που της συνέβη στο δρόμο: «Τις προάλλες μου έβαλαν τις φωνές και με παρενόχλησαν στο δρόμο και μου είπαν: ‘Γύρνα σπίτι σου’. Το μόνο που μπόρεσα να απαντήσω ήταν ‘είμαι σπίτι, αυτό είναι το σπίτι μου’. Είμαι η μετανάστρια νοσοκόμα σας, η γιατρός σας, η κοινωνική λειτουργός, η καθηγήτρια ξένων γλωσσών».
«Η Βρετανία ψήφισε για να βγει από την ΕΕ αλλά δεν επέλεξε να αφήσει πίσω αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν οικογένειες, πλήρωσαν φόρους, επέλεξαν να αφομοιωθούν και να γίνουν ένα με την κοινωνία προσπαθώντας να την κάνουν καλύτερη», είπε η νεαρή Ελληνίδα για να καταλήξει: «Σπίτι μου είναι η Βρετανία, και ζητώ από όλους σας εδώ απόψε να μου πείτε: ‘Θα με βοηθήσετε να υπερασπιστώ το σπίτι μου;’»

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το