Κατηγορίες: Πολιτισμός

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο συλλέκτης

Ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στην λίστα με τους πιο σημαντικούς συλλέκτες Τέχνης παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό ARTnews.
Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός καταλαμβάνει την 39η θέση. Στην λίστα με τα διακόσια ονόματα, την οποία συντάσσει το περιοδικό κάθε χρόνο, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν, ο μάνατζερ των hedge funds, Στιβ Κοέν και η δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλι Μπροντ.
Όπως αναφέρει το περιοδικό «μια από τις πρώτες αγορές που έκανε ο ΝτιΚάπριο ήταν ένας πίνακας του Αμερικάνου ζωγράφου Ζαν-Μισέλ Μπασκιά». Η συλλογή του περιλαμβάνει έργα του Πικάσο, του γερμανού φωτογράφου Αντρέας Γκούρσκι, του Ιάπωνα εικαστικούΤακάσι Μουρακάμι, της Αγγλίδας Σάρα Λούκας, της Αμερικανίδας ζωγράφουΕλίζαμπεθ Πέιτον και του Αμερικάνου Εντ Ρούσα.
Ο σαραντάχρονος ΝτιΚάπριο δεν έχει μιλήσει δημόσια για την συλλογή του. Ωστόσο, τα μπλογκ που ασχολούνται με θέματα τέχνης γνωρίζουν τις αγορές του. Η τελευταία προσθήκη στη συλλογή είναι μια φουτουριστική δημιουργία του σύγχρονου ζωγράφου Ζαν Πιέρ Ρόι.
Επίσης, o ΝτιΚάπριο είναι συχνός επισκέπτης της διοργάνωσης Art Basel που γίνεται στην Ελβετία ενώ στον τόπο γέννησης του, το Λος Άντζελες έχει δραστηριοποιηθεί στο Μουσείο Τέχνης της πόλης (L.A. County Museum of Art) καθώς ήταν συν-πρόεδρος σε γκαλά για την τέχνη και τον κινηματογράφο και έφερε στο μουσείο την έκθεση έργων του γερμανικού εξπρεσιονισμού “Haunted Screens”. Επίσης, ο ηθοποιός έχει συμφωνήσει να δανείσει στο μουσείο μια εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας του Τζον Τζέραρντ.
Το 2013, το ίδρυμα του Ντι Κάπριο διοργάνωσε μαζί με τον οίκο Κρίστις μια δημοπρασία για οικολογικούς σκοπούς, η οποία απέφερε συνολικά 39 εκατομμύρια δολάρια.
Εκτός από σύγχρονη τέχνη, ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός συλλέγει σπάνια βιβλία, κόμικς και απολιθώματα. Όπως έχει δηλώσει, η αγορά απολιθωμάτων ήταν ένα παιδικό του όνειρο καθώς όταν ήταν μικρός επισκεπτόταν πολύ συχνά μουσεία φυσικής ιστορίας.
Πηγή:tovima.gr
Share

Πρόσφατα άρθρα

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Συμπληρωματική μήνυση ζητώντας να αποδοθεί σε όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται στην τραγωδία, το κακούργημα της…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ανθρωπιστική αποστολή του «Εσταυρωμένου» στη νέα φυλακή Δράμας

Μετά από παράκληση του διευθυντή και της κοινωνικής υπηρεσίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας, το διοικητικό…

12 Μαρτίου 2024

Στο σφυρί η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία

Ενα μικρό χωριό στα σύνορα της Αχαΐας με την Ηλεία είχε γίνει πριν από μια…

12 Μαρτίου 2024

Στα ημιτελικά του Youth League ο Ολυμπιακός των αδελφών Κωστούλα

Ραψωδία του Ολυμπιακού στο Μόναχο. Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου διέλυσε την Μπάγερν μέσα στο «σπίτι» της με το εμφατικό 3-1,…

12 Μαρτίου 2024

Παλαιοχριστιανός: Άφαντος ο 15χρονος γιος του 45χρονου που αγνοείται από την Κυριακή

Άφαντος από την περασμένη Κυριακή παραμένει ο 15χρονος γιος του παλαιοχριστιανού, που το έσκασε από…

12 Μαρτίου 2024

«Ασανσέρ» οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ

«Ασανσέρ» έχουν γίνει οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά…

12 Μαρτίου 2024