Τοπικά

ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου: Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και να μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, ζητεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως, ειδικότερα, αναφέρουν σε ανακοίνωσή του τα μέλη της παράταξης:

Η συνεχιζόμενη για σειρά ετών απαράδεκτη κατάσταση κατά την οποία συνεχώς οφείλονται μηνιάτικα στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα χρήματα έρχονται με «καθυστέρηση», υποβαθμίζεται και διαιωνίζεται με την ανοχή της Δημοτικής αρχής.

Μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενώ ήδη μπήκαμε στον Δεκέμβρη, οπότε και συμπληρώνονται 6 συνεχόμενοι μήνες.

Επίσης στους εργαζόμενους δεν καταβάλλονται τα αντίστοιχα δώρα Εορτών (Χριστουγέννων, Πάσχα κτλ)

Η καθυστέρηση στην αποζημίωση των εργαζομένων, φτάνει σε σημείο να δημιουργούνται προβλήματα επιβίωσης, ενώ οι ίδιοι εξακολουθούν να εργάζονται σε καθεστώς πανδημίας, που απαιτεί αυξημένες υποχρεώσεις, τόσο στη λήψη μέτρων προστασίας, όσο και στην έγκαιρη και συνεπή παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Είναι αποτέλεσμα της συνεχώς μειούμενης χρηματοδότησης για υπηρεσίες απαραίτητες στους κατοίκους του Δήμου μας, από την κυβέρνηση της ΝΔ και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο αναγκαίες και απαραίτητες υπηρεσίες. Εκτός των άλλων, στα περισσότερα χωριά του Δήμου μας, ο πληθυσμός είναι γερασμένος συνεπώς οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος είναι απαραίτητες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατ επανάληψη έχει τοποθετηθεί τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με ανακοινώσεις, για το γεγονός ότι συνεχώς τόσο οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» όσο και των βρεφονηπιακών σταθμών παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Το πρόβλημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς η καθυστέρηση της ροής των χρημάτων των προγραμμάτων δεν υπερβαίνει τους 3 μήνες, όμως η καθυστέρηση στην έγκαιρη πληρωμή των εργαζομένων είναι διπλάσια, με υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Για το σκοπό αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε με αίτηση της στις 04.12.2020 την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με σκοπό την λήψη απόφασης για την άμεση πληρωμή των εργαζομένων, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Δημοτική Αρχή, η οποία παρέπεμψε για γνωμάτευση την υπόθεση της άμεσης πληρωμής σε δικηγόρο.

Η Λαϊκή συσπείρωση με εκ νέου αίτηση στις 14.12.2020 ζητά να τοποθετηθεί το Δ.Σ. του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου για την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και να μπορέσουν για γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το