Τοπικά

Λάρισα: Συνεδρίασε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα τον “οδικό χάρτη” για τη συνένωση 

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί για πρώτη φορά το Πρυτανικό Συμβούλιο στην Λάρισα αλλά για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που καθορίζει την συνένωση των δύο ιδρυμάτων. Η συνεδρίαση έγινε στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και σκοπό είχε να συζητηθεί και να οριστεί ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει ομαλά στην συνένωση των δύο ιδρυμάτων. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην τοποθέτησή του δήλωσε συγκινημένος και καλωσόρισε τα μέλη ΔΕΠ αλλά και το διοικητικό προσωπικό που παραβρέθηκαν ώστε να ακούσουν το σχέδιο για την επόμενη ημέρα μετά την συνένωση.

Ο κ. Μαμούρης δεικτικά σημείωσε ότι 1,5 χρόνο στην διαπραγμάτευση με την τριμελή επιτροπή του ΤΕΙ- την οποία και ευχαριστώ- υπήρξαν διαφωνίες αλλά και συγκλήσεις. Δεν είχαμε όμως ανάρμοστη συμπεριφορά όπως υπήρξε αυτό το φαινόμενο με φορείς της πόλης».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Πρύτανη του ΤΕΙ Ξενοφών Σπηλιώτη ο οποίος ζήτησε από όλους να κοιτάξουν μπροστά ώστε να βοηθήσουν στην δημιουργία ενός νέου ισχυρού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Τα στοιχεία για το οδικό χάρτη της συνένωσης

Ο Πρύτανης του νέου Πανεπιστημίου τόνισε ότι πλέον υπάρχει μπροστά ένας μαραθώνιος ώστε το νέο ίδρυμα να καταστεί εκ των καλυτέρων της επικράτειας. Έθεσε τους στόχους ώστε τα νέα τμήματα που δημιουργούνται να ενδυναμωθούν και επεσήμανε ότι έχει εμπιστοσύνη στο προσωπικό για την υλοποίηση του εγχειρήματος καθώς διαθέτει την εμπειρία. «Χρειάζεται πολύ δουλειά και δεν μας περισσεύει κανένας», ανέφερε.

Αναφορικά με την μισθοδοσία του προσωπικού ανέλυσε την διαδικασία που θα τρέξει ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα αναδρομικά. Ξεκαθάρισε ότι τα μέλη ΔΕΠ μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ θα θεωρούνται αυτόματα μέλη του Π.Θ. Επίσης δημιουργείται ένα συμβούλιο μετάβασης για να τρέξει όλο το εγχείρημα της συνένωσης.

Ο έλεγχος νομιμότητας θα γίνεται από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Δημιουργείται τριμελής που θα βοηθήσει στην κατάρτιση νέου προγράμματος σπουδών.

Πηγή: larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το