Τοπικά

Λάρισα: Στα “δίχτυα” της αστυνομίας ο κλέφτης των σούπερ μάρκετ – Η αδυναμία του στα ποτά και τα… εντομοαπωθητικά

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε χθες, κατηγορούμενος για κλοπές, ένας 55χρονος Αλβανός υπήκοος γνωστός και στις διωκτικές αρχές ως ο «ποντικός» των σούπερ μάρκετ, με αφορμή και το πλήθος των κλοπών που έχει διαπράξει στο παρελθόν. Ο 55χρονος κάτοικος Λάρισας συνελήφθη προχθές το μεσημέρι κατηγορούμενος πως έχει αφαιρέσει 37 συσκευασίες επώνυμων εντομοαπωθητικών από αλυσίδα καταστήματος με παιδικά παιχνίδια, ενώ από την έρευνα της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι πριν ένα μήνα, στις 22 και 27 Απριλίου, είχε κλέψει οινοπνευματώδη και προϊόντα καφέ, από αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδι­κείου Λάρισας, όπου παραδέχθηκε την κλοπή αλκοολούχων από το σούπερ μάρκετ λέγοντας πως «τα είχα ανάγκη» εξηγώντας μάλιστα τον λό­γο. Απέδωσε ωστόσο σε σκευωρία σε βάρος του την έτερη κλοπή (σ.σ. προϊόντων της εταιρείας «Autan») διαρρηγνύοντας μάλιστα τα ιμάτιά του για την αθωότητά του, παρότι… είχε πρόθεση να κλέψει.

Ισχυρισμός που δεν έγινε αποδεκτός από τo Δι­καστήριο, η πρόεδρος του οποίου σημείωσε τη ροπή του κατηγορουμένου στις κλοπές και την «τάση στην αφαίρεση προϊόντων», καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστο­λή, λόγο για τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Γιάννουλη, γενικότερα, διαπίστωσαν μεγάλες απώλειες σε οινοπνευματώδη ποτά, ειδικά την περίοδο των μέτρων του κορονοϊού, οπότε η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης εστίασε στα μέτρα προστασία των πελατών στην είσοδο του μάρκετ και όχι εσωτερικά, σε χώρους όπως η κάβα.

Από την εξέταση οπτικοακουστικού υλικού ωστόσο προέκυψε ότι ο 55χρονος κατηγορούμενoς μόνο σε δύο περιπτώσεις στιs 22 και 27 Απρι­λίου, είχε κλέψει προϊόντα καφέ και οινοπνευμα­τώδη (σ.σ. συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 50 ευρώ), πράξη που ομολόγησε με την υπερά­σπισή του να προτείνει την αποζημίωση των κλοπιμαίων.

Αντίθετα στην περίπτωση της αλυσίδας καταστήματος παιδικών παιχνιδιών, επίσης στη Γιάννουλη, ο 55χρονος στην κατάθεσή του διαρρήγνυε τα ιμάτιά του πως δεν τέλεσε την κλοπή των εντομοαπωθητικών παρότι αποπειράθηκε να κλέψει. Από την ασφάλεια του καταστήματος κατατέθηκε ότι το τελευταίο παρατηρούνται, συστη­ματικά, κλοπές εντομοαπωθητικών και για τον λόγο αυτό αυξήθηκαν τα μέτρα φύλαξης. Έτσι προχθές το μεσημέρι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, εντοπίσθηκε ο 55χρονος να κλέβει τα συγκεκρι­μένα προϊόντα. Υπάλληλοι του καταστήματος τον ακολούθησαν να φεύγει πεζός και έχοντας δια­σχίσει τον χώρο στάθμευσή του καταστήματος, ο 55χρονος φέρεται να πέταξε τα κλοπιμαία, με τους υπαλλήλους να τον εγκλωβίζουν και αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να τον προσαγάγουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο ίδιος θέλησε να αγοράσει μερικά εντομοαπωθητικά και ένα παιχνίδι αλλά όταν διαπίστωσε ότι υπάλληλοι του καταστήματος τον «κοιτάζουν περίεργα», άφησε το καλάθι και διέφυγε πεζός, παρότι είχε πάει στο κατάστημα με τo αυτοκίνητό του.

Για να καταθέσει, μεταξύ άλλων, πως οι υπάλλη­λοι του καταστήματος τον ακολούθησαν και έξω απ’ αυτό και όταν τον πλησίασαν έβγαλαν από το αυτοκίνητο μια σακούλα με τα εντομοαπωθητικά για τα οποία τον κατηγορούσαν πως τα έκλεψε.

Ο 55χρονος αρνούνταν την κατηγορία, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις του Δικαστηρίου, προς τι αυτή η σκευωρία σε βάρος του ο κατηγορούμενος μάλ­λον δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις. Η εισαγγελέας της έδρας παρατηρώντας τις «ομολογημένες κλοπές» στο σούπερ μάρκετ, πρόσθεσε πως για την κλοπή στο κατάστημα παιδικών παιχνιδιών «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν ευσταθούν» όπως και «το σενάριο διαπλοκής για να καταδικασθεί ένας αθώος πολίτης» για να σημειώσει τη βεβαιότητα πως ο 55χρονος τέλεσε την κλοπή «πέραν πάσης αμφιβολίας» προτείνοντας την ενο­χή του. Η πρόεδρο5 του Δικαστηρίου σημείωσε επίσης τη «ροπή του κατηγορουμένου στις κλοπές», ο oποίος έχει «την τάση στην αφαίρεση προ­ϊόντων». Το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε τελικά τον 55χρονο σε ποινή φυλάκισής 12 μηνών, με τριετή αναστο­λή, λόγο για την οποίο αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Β. Κακάρας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το