Τοπικά

Λάρισα: Για 4 οικογένειες «κλήρωσε» κατοικίες ο ΟΑΕΔ

Για τέσσερις οικογένειες πολιτών το όνειρο της στέγης έγινε πραγματικότητα σήμερα, μετά από την κλήρωση ισάριθμων διαμερισμάτων που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο θέατρο ΟΥΗΛ.
Αυτές οι κατοικίες, επιφάνειας 68,5 τ.μ., είχαν αγοραστεί από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και βρίσκονται στην περιοχή Λιβαδακίου.
Συνολικά στη Λάρισα είχαν υποβληθεί 317 αιτήσεις το 2015 , εκ των οποίων μία ήταν εκπρόθεσμη και 24 αποκλείστηκαν καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια.
Τελικά οι δικαιούχοι ήταν 292, των οποίων οι αριθμοί μπήκαν στην κληρωτίδα για τα διαμερίσματα.

Στην ομιλία της η Όλγα Τσιούρβα, περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας – μεταξύ άλλων – επισήμανε ότι μέχρι τις 25 Απριλίου θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις ρυθμίσεις που αφορούν Εργατικές Κατοικίες. Στη συνέχεια οι Υπηρεσίες θα επικοινωνήσουν με τους αιτούντες, ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Παράλληλα, τόνισε ότι έως το τέλος του μήνα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις δανείων του ΟΕΚ.

Στην κλήρωση, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και πρόεδρος της Επιτροπής, παραβρέθηκε το μέλος Νικόλαος Ατζινάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά κωλύματα που καθυστέρησαν περισσότερο από 10 χρόνια ώστε οι κατοικίες να φτάσουν στους τελικούς δικαιούχους. Σημειώνεται ότι οι κατοικίες είχαν αγοραστεί βάσει του «Προγράμματος Αγοράς Διαμερισμάτων» (ΠΑΚΑΔΙ).

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές στην παρέμβασή του επισήμανε πως «το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι είναι κοροϊδία από την πλευρά του ΟΑΕΔ και της κυβέρνησης, η κλήρωση μόλις 4 μικρών διαμερισμάτων σε συναδέλφους μας ειδικών κατηγοριών, όταν μόνο σ’ αυτή την κλήρωση συμμετείχαν 317 δικαιούχοι, ενώ οι συνολικές στεγαστικές ανάγκες των εργατοϋπαλλήλων και συνταξιούχων, είναι μεγάλες και στο Ν. Λάρισας, που γίνονται πιο έντονες λόγω της μεγάλης ανεργίας, της δραστικής μείωσης μισθών και συντάξεων, της φοροληστείας και συνολικά των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Παράλληλα, τόνισε ότι «στο Ν. Λάρισας, υπάρχουν, οικόπεδα του πρώην ΟΕΚ, προς ανέγερση εργατικών κατοικιών, στη συνοικία «Τούμπα» της Λάρισας για τις οποίες είχε εκδοθεί και οικοδομική άδεια, 2.143,48 τ.μ και πρόβλεπε 30 κατοικίες, στη συνοικία του Αγίου Θωμά Λάρισας 2 οικόπεδα (10.336 τ.μ, και 27.906,68 τ.μ, αντίστοιχα). Επίσης οικόπεδα, εκτός σχεδίου πόλης, σε Ομορφοχώρι, Τσαριτσάνη, Φαλάνη και Πυργετό, που δεν προχώρησε καμία διαδικασία, με ευθύνη της κυβέρνησης».

Χαιρετισμούς πριν την εκκίνηση της κλήρωσης απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, ενώ ο πρόεδρος Συλλόγου Κεντρικής Ελλάδας των Εργαζομένων ΟΑΕΔ Γιώργος Μπαζιάνας αναφέρθηκε στον τριπλασιασμό της προσέλευσης πολιτών στον Οργανισμό κατά τα χρόνια της μνημονιακής κρίσης, ενώ οι υπάλληλοι παρέμειναν σταθεροί.

Πηγή: larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το