Τοπικά

Λαμπρή η πανήγυρις της Αγίας Κυριακής στον Βόλο

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής γιόρτασε η Τοπική Εκκλησία, με επίκεντρο τον νεόδμητο ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.
Τα προεόρτια τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος την Κυριακή 5 Ιουλίου λειτούργησε στον Ναό, ανοίγοντας την αυλαία της Πανηγύρεως, η οποία κορυφώθηκε το διήμερο 6-7 Ιουλίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τηρουμένων, βέβαια, των προβλεπομένων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης καθιέρωσε την νέα εφέστια Εικόνα της Αγίας Κυριακής, που φιλοτέχνησε  Αγιογράφος Σωτήριος Καλούτσας, ο οποίος την αφιέρωσε στον Ναό, για την προστασία του κλήρου και του λαού. Ο κ. Ιγνάτιος επαίνεσε τον καλλιτέχνη για την πρωτοβουλία, όσο και για την ποιότητα του έργου του, εξήρε δε την όλη διακονία του νέου προϊσταμένου της ενορίας π. Διονυσίου Χαϊκάλη, ο οποίος είναι άμισθος κληρικός και έδωσε νέα δημιουργική πνοή στην ενορία της Αγίας Παρασκευής, στην οποία υπάγεται και ο πανηγυρίζων Ναός της Αγίας Κυριακής. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ανήμερα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το