Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: Η δημοτική αρχή υπονομεύει τα συμφέροντα του λαού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τη δημοτική αρχή για αυταρχική, αντιδημοκρατική και βαθιά αντιδραστική συμπεριφορά και τακτική. Όπως αναφέρει η ΛΑΣ Βόλου, πίσω από τις λαϊκίστικες τοποθετήσεις της υπονομεύει το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων του Βόλου, μετατρέπει το Δήμο Βόλου σε πεδίο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος αυτών του λαού της πόλης.
Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη κατά τη συζήτηση με τηλεδιάσκεψη σχετικά με τη επιστροφή οικοπέδου στο Δήμο Βόλου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με απύθμενο θράσος, κατόπιν σχετικών εντολών της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκλεισε το μικρόφωνο στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να μην αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

«Η “οικοπεδολογία” που κυριάρχησε για το αν υπάρχουν και σε ποιον ανήκουν τα οικόπεδα της πόλης για τη στέγαση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου, με τη συνδρομή και των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιδίωκαν να κρύψουν το σημαντικό. Ότι όλοι συμφώνησαν να προχωρήσει η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Αυτό συμφώνησαν εξάλλου και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Δημαρχείο Βόλου σε αγαστή συνεργασία και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης η δημοτική αρχή Βόλου, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας.
Η δημοτική αρχή δε θέλει να ακουστεί η αλήθεια. Επιχείρησε να «σαλαμοποιήσει» το θέμα, αποσύνδεσε τη χρήση του οικοπέδου από τον τρόπο κατασκευής του δικαστικού μεγάρου. Τα θέματα αυτά όμως συνδέονται αντικειμενικά! Αυτό, ακριβώς, φοβήθηκε η δημοτική αρχή ότι θα επιμείνουμε να αναδείξουμε και γι’ αυτό μας αφαίρεσε τον λόγο, με εντελώς απαράδεκτο τρόπο! Στην ουσία ακολουθεί εκβιαστική τακτική με στόχο να υπάρξει αποδοχή από τους εργαζόμενους στα δικαστήρια και από τον λαό του Βόλου των ληστρικών συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, από τις οποίες οι επιχειρηματικοί όμιλοι αποκομίζουν τεράστια κέρδη που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Επιπλέον εξαρτούν βασικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη από το αν υπάρξει επιχειρηματίας που θα ενδιαφερθεί να αποκομίσει απ’ αυτές κέρδη, με κίνδυνο, αν αποφασίσει να τα «οικονομήσει» απ’ αλλού, ποτέ να μην γίνουν αυτές οι υποδομές! Τα δικαστικά μέγαρα του Ηρακλείου και της Πάτρας, όπως και η απομάκρυνση των Φυλακών Βόλου, ακόμη περιμένουν τις ΣΔΙΤ από το 2008.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου είχε πρόθεση να ψηφίσει την επιστροφή του οικοπέδου που είχε μεταβιβαστεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για να μπορεί να αξιοποιηθεί είτε για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου είτε για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, αφού το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει δρομολογήσει την κατασκευή φοιτητικής εστίας στη Βαμβακουργία Βόλου.
Η ένστασή μας ήταν αποκλειστικά σε σχέση με τις ΣΔΙΤ, διεκδικώντας ως άμεση λύση για να προχωρήσει το δικαστικό μέγαρο τη χρηματοδότηση του έργου από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Διαφορετικά η επαναγορά του οικοπέδου από τον Δήμο Βόλου και η παραχώρησή του θα σήμαινε επίσης ένα ακόμη πολύτιμο δώρο με τα χρήματα των δημοτών στον ιδιώτη. Εξάλλου όπως έχει αποδειχτεί η δημοτική αρχή συνηθίζει να κάνει «δώρα» σε επιχειρηματικούς ομίλους, παραχωρώντας δημοτική περιουσία ή ακόμη και ανταποδοτικά τέλη, υλοποιώντας τη στρατηγική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., αποδεικνύοντας ότι είναι πιο συστημική και από το ίδιο το σύστημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το