Τοπικά

Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας: “Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό”

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το βράδυ στην πλατεία Αγ. Νικολάου, καλεί η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της αυτές τις ημέρες συντελείται και πάλι ένα έγκλημα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού με επιθέσεις και βομβαρδισμούς από τις Ισραηλινές δυνάμεις, που είχαν σαν συνέπεια τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων Παλαιστινίων, ακόμη και μικρών παιδιών.

«Στόχος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Νετανιάχου είναι ο περαιτέρω εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους και σε αυτήν την επιχείρηση στηρίζονται από τις ΗΠΑ, που ενίσχυσαν την επιθετικότητα του Ισραήλ μετά την απόφαση τους για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. ΟΙ εκκλήσεις λοιπόν για ειρήνευση είναι απλώς υποκρισία αφού εξισώνουν τον θύτη με το θύμα για να δικαιολογήσουν την επιθετικότητα του Ισραήλ.
Τεράστιες ευθύνες όμως έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήγαγαν το Ισραήλ σε προνομιακό εταίρο και σύμμαχο, πολιτική επιλογή που εγκυμονεί κινδύνους για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Παλαιστινιακός λαός όμως δεν είναι μόνος.
Έχει δίπλα του όλους τους προοδευτικούς , δημοκρατικούς πολίτες, έχει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας.
Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό.
Απαιτεί από την κυβέρνηση την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους σύμφωνα με την απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015.
Απαιτεί τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από την συνεργασία με το Ισραήλ, που εμπλέκει την χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το