Τοπικά

ΛΑΕ Μαγνησίας: Πρόκληση η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον Αλμυρό – Να τη βάλει στο περιθώριο η κοινωνία

Κάλεσμα στους πολίτες να βάλουν στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή απευθύνει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Μαγνησίας καταδικάζοντας την συγκέντρωση που οργανώνεται την Κυριακή από τη Χρυσή Αυγή στον Αλμυρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ Μαγνησίας:

Η ΛΑΕ Μαγνησίας καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την παρουσία-πρόκληση των στελεχών της εγκληματικής-νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” Ηλιόπουλου και Λαγού στην πόλη του Αλμυρού, την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη.

Είναι ανεπιθύμητοι, γιατί σπέρνουν το διχασμό, τη βία, τη μισαλλοδοξία, τον φασισμό.

Είναι ανεπιθύμητοι γιατί οι ιδέες τους εναντιώνονται στην ίδια την ανθρώπινη υπόσταση.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής τέσσερα χρόνια μετά την την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ενέδρα θανάτου που επιχείρησαν σε πρωτοπόρους εργαζομένους , μένουν ατιμώρητοι και κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Παίρνουν μάλιστα θάρρος από την στάση ανοχής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, (που φτάνει μέχρι και στο ξέπλυμα τους πολλές φορές) , και προσπαθούν να κρύψουν το εγκληματικό τους πρόσωπο και να φορέσουν τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος, ενώ δεν διστάζουν να υποκριθούν ακόμη και τους αντισυστημικούς.

Οι κυρίαρχες συστημικές πολιτικές είναι που ενισχύουν την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού, οδηγώντας σε νέα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος προσφύγων και αντιφασιστών από τους νεοναζί, οι οποίοι επιχειρούν να διευρύνουν το πολιτικό τους ακροατήριο και να διασπείρουν το μίσος και τον ρατσισμό, καμουφλαρισμένοι με «αντισυστημική» φορεσιά. Ωστόσο ο λαός μας δεν ξεχνάει ποτέ τον ναζισμό, τον φασισμό και τα τερατώδη εγκλήματά του.
Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία.

Πολίτες της Μαγνησίας, Δημοκράτες-Δημοκράτισσες

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν “μια ακόμα ιδεολογία”και η Χρυσή Αυγή ως “ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα”. Είναι νοσταλγοί του Χίτλερ,των φασιστικών καθεστώτων που αιματοκύλισαν τους λαούς, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας,των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Αποτελεί θράσος και υποκρισία να εμφανίζονται ως “πατριώτες” και να τολμούν να υψώνουν την ελληνική σημαία με τους αγκυλωτούς σταυρούς στα χέρια.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η διαπλοκή της με εργολάβους, με εφοπλιστές, με βρώμικους κύκλους, με μαφιόζους και εγκληματικά κυκλώματα, η διαπλοκή της με τον σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής, δεν είναι τυχαία γεγονότα. Ανάλογα έδρασαν όλες οι ναζιστικές – φασιστικές συμμορίες σε όλο τον κόσμο. Όπως οι ναζιστές σφαγείς του Χίτλερ, όπως οι φασίστες δολοφόνοι του Μουσολίνι. Οι χρυσαυγίτες οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να δρουν ενάντια στο λαό, στη νεολαία και τους αγώνες τους.

Οι σάπιες ναζιστικές ιδέες τους εκφράζονται μόνο με εγκληματικές ενέργειες. Γιατί έχουν ως θεωρία το ρατσισμό και καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανάμεσα στους λαούς.

Πολίτες της Μαγνησίας, Δημοκράτες-Δημοκράτισσες

Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση στους σημερινούς νεοναζί από το να τους βάζει στο περιθώριο και να τους γυρνάει την πλάτη η ίδια η κοινωνία. Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους,σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Ούτε στον Αλμυρό – Ούτε Πουθενά. Μπλόκο στους Φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το