Τοπικά

Λ. Μαυρογιάννης: Τι να μας πει ο κ. Μπέος για τη ΔΕΥΑΜΒ;

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» και πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης σχολιάζει σε ανακοίνωσή του τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος για τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ. Όπως αναφέρει ο κ. Μπέος όχι μόνο φτάνει να συγκρίνει μια θητεία εννιά χρόνων στη ΔΕΥΑΜΒ με μια θητεία που διήρκεσε μόλις τρία χρόνια και τρεις μήνες, αλλά βγαίνει και πάλι χαμένος.
Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Μιας και με προκάλεσε ο κ. Μπέος να παρακολουθήσω τη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τη ΔΕΥΑΜΒ, είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω τα όσα ανέφερε:
Τι να μας πει ο κ. Μπέος για την αποχέτευση της Νέας Αγχιάλου; Να του θυμίσουμε ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2014, με την 68/5.3.2014 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ (διοίκηση Σκοτινιώτη), είχε εγκριθεί η οριστική παραλαβή της μελέτης του έργου και η αποστολή της στο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ) για έγκριση των τευχών δημοπράτησης, όπως και πράγματι έγινε. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που παρέλαβε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ η δημοτική αρχή Μπέου, άφησε τον φάκελο στα συρτάρια τρία ολόκληρα χρόνια να «σιτέψει», με συνέπεια να χρειαστεί επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης, αφού εν τω μεταξύ είχε αλλάξει η νομοθεσία! Ο κ. Μπέος θριαμβολογεί, λοιπόν, για ένα έργο χρηματοδοτούμενο όχι από πόρους της ΔΕΥΑΜΒ αλλά από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια!
Τι να μας πει ο κ. Μπέος για την αποχέτευση ακαθάρτων του Παραλιακού Μετώπου Βόλου, από το Μαλάκι μέχρι τη Νέα Αγχίαλο; Του θυμίζουμε ότι και αυτό είχε προενταχθεί ως έργο ΕΣΠΑ, ο ανάδοχος τη μελέτης έπρεπε να την παραδώσει σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης (Απρίλιο του 2015), δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2016, και παράταση στην παράταση χάθηκαν τουλάχιστον τρία χρόνια.

Τι να μας πει ο κ. Μπέος για το έργο της «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ιλύος του Βιολογικού»; Του θυμίζουμε ότι του παραδόθηκε ολοκληρωμένος φάκελος για το καινοτομικό αυτό έργο, το οποίο είχε πλήρη ωριμότητα για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Και αντί να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα, τον είδαμε να αυτοσχεδιάζει με διάφορα δήθεν πιλοτικά προγράμματα που κατέληξαν σε εκείνο το απίστευτο φιάσκο. Και χρειάστηκε να φτάσει στον ένατο χρόνο της θητείας του για να δρομολογηθεί επιτέλους το έργο. Να σημειωθεί ότι το έργο βρίσκεται ακόμη στη φάση της ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης!
Τι να μας πει ο κ. Μπέος για την αναβάθμιση του Βιολογικού, όταν χρειάστηκαν σχεδόν εννιά χρόνια να ολοκληρωθεί ένα έργο επίσης χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, παρότι οι μελέτες ήταν έτοιμες.Βιολογικού
Τι να μας πει ο κ. Μπέος για την ιδιωτικοποίηση του νερού; Αντί να εξαντλείται σε ανέξοδους λεονταρισμούς, ας απαντήσει επιτέλους τι γίνεται με τη διαχείριση της άρδευσης στο Διμήνι, αλλά και στις άλλες τις δημοτικές ενότητες από τον Ιανουάριο του 2020 που αποφάσισε να μην ασχολείται η ΔΕΥΑΜΒ με τον τομέα αυτόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπόθεση αυτή έχει πολύ βάθος.

Και ποια καλύτερη ομολογία αποτυχίας χρειάζεται, όταν ο κ. Μπέος όχι μόνο φτάνει να συγκρίνει μια θητεία εννιά χρόνων στη ΔΕΥΑΜΒ με μια θητεία που διήρκεσε μόλις τρία χρόνια και τρεις μήνες, αλλά βγαίνει και πάλι χαμένος; Του θυμίζουμε, επί παραδείγματι, ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ της 31ης Μαΐου 2017 (βλ. 241/31.5.2017 απόφαση του Δ.Σ.), αναγνώρισαν ότι «η προϋπολογισθείσα αξία των συμβασιοποιημένων συγχρηματοδοτούμενων τεχνικών έργων και μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη (δηλαδή έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ), μαζί με τα συνοδευτικά έργα, υπερβαίνει τα 21 εκ. € χωρίς τον Φ.Π.Α». Το μόνο που είχαν ξεχάσει να πουν είναι ότι όλα αυτά ―και όχι μόνο αυτά― τα έργα είχαν συμβασιοποιηθεί από τη διοίκηση Σκοτινιώτη. Η δημοτική αρχή Μπέου, επί τρία ολόκληρα χρόνια δεν είχε καταφέρει να συμβασιοποιήσει, πολύ περισσότερο να ξεκινήσει, ούτε ένα νέο έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ!.
Κατά τα λοιπά, όποιος περίμενε να ακούσει από τον κ. Μπέο κάτι για το «πάρτι» της ΕΡΓΗΛ, ή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, για την ποιότητα του νερού, για το γεγονός ότι στα εννιά χρόνια που ασκούν διοίκηση δεν έχουν προσθέσει ούτε μια σταγόνα νερού στο δίκτυο και για τόσα και τόσα άλλα, μπορεί να περιμένει. Έχουν όμως «γνώσιν οι φύλακες»! Όπως «έχουν γνώσιν» και για τον χειρισμό του μισθολογικού των εργαζομένων της επιχείρησης”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών στην υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων

Ποινικές ευθύνες των αστυνομικών οργάνων που ουδέποτε ενημέρωσαν την Εισαγγελία Εφετών ότι ο 23χρονος Σύριος…

24 Νοεμβρίου 2023

Παλικάρι ο Βόλος 1-1 με ΟΦΗ παίζοντας με 10 παίκτες από το 45′

Ύστερα από ένα γεμάτο παιχνίδι, με πολλές δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή Ανδριανό, καθώς ακυρώθηκαν…

24 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία – Καλλιάνος: Έχω καιρό να δω τέτοιο βαρομετρικό χαμηλό, χιόνια στα 300 μέτρα και θυελλώδεις άνεμοι

Για ένα βαρομετρικό χαμηλό που έχει αρκετό καιρό να δει στην Ελλάδα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος…

24 Νοεμβρίου 2023

Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των 24 ομήρων: Θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία στο Τελ Αβίβ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η ολιγοήμερη εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, καθώς και…

24 Νοεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Γουσουτίδης

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αντιστράτηγος ε.α. πυροσβεστικού σώματος Χρήστος Γουσουτίδης.…

24 Νοεμβρίου 2023

Επιστολή Κασσελάκη στον Νίκο Κοτζιά: Είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη…

24 Νοεμβρίου 2023