Τοπικά

Λ. Γαϊτάνης: Πολιτική βούληση για νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο; Ένα από τα πιο σύντομα κυβερνητικά ανέκδοτα…

Ως ένα από τα πιο σύντομα κυβερνητικά ανέκδοτα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης την εκπεφρασμένη βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από δυο διαφορετικούς υπουργούς, σχετικά με την προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο.

Όπως, ειδικότερα, σχολιάζει ο κ. Γαϊτάνης:

Δύο κατά σειρά Υπουργοί Δικαιοσύνης έκαναν λόγο για πολιτική βούληση της Κυβέρνησης σχετικά με την κατασκευή στον Βόλο νέου Δικαστικού Μεγάρου. Ο πρώτος από αυτούς, ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, περιορίστηκε στη σύσταση, τον Ιούνιο του 2016, μιας άτυπης επιτροπής εργασίας. Ο δεύτερος, ο κ. Σταύρος Κοντονής, περιορίστηκε στη διατύπωση εντολής, τον Ιούνιο του 2017, προς τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» προκειμένου στελέχη της να έλθουν στον Βόλο να επιλέξουν το καταλληλότερο από τα 3 δωρεάν, υπό προϋποθέσεις, οικόπεδα. Αδυνατώντας όμως ο τελευταίος, όπως επί 5 μήνες αποδείχτηκε, να επιβάλει την έλευσή τους στον Βόλο. Παραβλέποντας ο ίδιος ότι η υποστελέχωση της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» μετά τη μετάταξη μεγάλου μέρους του προσωπικού τους σε άλλες υπηρεσίες, θα είναι το επόμενο προς τα πίσω όμως βήμα.

Άραγε μετά την εξέλιξη αυτή θα επαναλάβει ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης τα περί πολιτικής βούλησης, θυμίζοντας τον ψεύτη βοσκό; Πολύ αμφιβάλουμε. Το σχόλιό μας πάντως διαχρονικά δεν μπορεί παρά να είναι: Πολιτική βούληση για κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο; Ένα από τα πιο σύντομα κυβερνητικά ανέκδοτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το