Ελλάδα

Κυβερνητικό «φρένο» στο ζήτημα Σαμαρά: «Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα»

Την πρόθεσή τους να μην δώσουν περισσότερη διάσταση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία έκαναν γνωστή κυβερνητικές πηγές.

«Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτή τη συζήτηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση-απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Σαμαράς: Εγώ σεβάστηκα το «ζήτημα συνείδησης» Μητσοτάκη για Παυλόπουλο
Υπενθυμίζεται ότι μέσω μιας ιδιαίτερα σκληρής διαρροής επίλεξε να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην μεσημεριανή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

«Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά, επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον …Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων», έλεγαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, προσθέτοντας με νόημα πως «δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ».

«Δεν υπέδειξα την αποχή»
Σε ό,τι αφορά την ουσία ο κ. Σαμαράς περνά στην αντεπίθεση ρωτώντας την κυβέρνηση να θεωρεί ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα. «Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά , στη μητέρα και στον πατέρα», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του πρώην Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. «Γι’ αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς», τονίζουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του.

Μαρινάκης: «Απείχε για το σύμφωνο συμβίωσης»
Σπόντα προς τον Αντώνη Σαμαρά εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε γνωστές απόψεις του… Και ο ίδιος, στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, είχε επιλέξει την αποχή. Το κάνουν κατά καιρούς οι βουλευτές αυτό». Προσέθεσε ότι ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εισηγείται νομοθετική παρέμβαση και ζητά αρχικά από βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ να υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και στη συνέχεια απευθύνει κάλεσμα στα άλλα κόμματα και τους βουλευτές τους. Από εκεί και πέρα, απευθυνόμενος σε αυτούς που σκέφτονται να καταψηφίσουν, είπε ότι καλύτερα είναι να απέχουν».

Πηγή: ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στη Ραανάνα στο Τελ Αβίβ το…

15 Ιανουαρίου 2024

Απολογισμός της Προσκοπικής ομάδας άγριας ζωής για το 2023

Η Προσκοπική Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής είναι σε λειτουργία 3 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει 82…

15 Ιανουαρίου 2024

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Αν δίναμε εντολή εκκένωσης θα είχαμε 200 νεκρούς», είπε ο πρώην διοικητής ΕΣΚΕ

Την ακλόνητη πεποίθηση του ότι στην πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε…

15 Ιανουαρίου 2024

Ζ. Μακρή: Συγκεντρώσαμε 35 φιάλες αίμα και στείλαμε ένα σπουδαίο μήνυμα αλληλεγγύης

«Είναι η πρώτη φορά που κάνω ανάρτηση αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία. Θέλω να…

15 Ιανουαρίου 2024

Νέος Κόσμος: Συνελήφθησαν αστυνομικοί που έβγαλαν βίντεο τη σορό του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Δύο συλλήψεις αστυνομικών για την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο, καθώς έβγαλαν βίντεο τη σορό του…

15 Ιανουαρίου 2024

Χωρίς φρένο ο πληθωρισμός: «Καταιγίδα» νέων ανατιμήσεων σε δεκάδες προϊόντα

Νέες ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα φέρνει το 2024, καθώς ο πληθωρισμός τρέχει χωρίς φρένα και…

15 Ιανουαρίου 2024