Τοπικά

Απολογισμός της Προσκοπικής ομάδας άγριας ζωής για το 2023

Η Προσκοπική Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής είναι σε λειτουργία 3 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει 82 διασώσεις άγριων ζώων και πουλιών.

«Μια μικρή ιστοριούλα για την πρώτη μας απελευθέρωση που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση».

Ήρθε η μεγάλη στιγμή για τα μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, να γίνει η απελευθέρωση ενός νυκτόβιου πτηνού (Χουχουριστής) στο φυσικό του περιβάλλον. Το πτηνό έφτασε στα χέρια μας μετά από πολύμηνη παραμονή στο κέντρο περίθαλψης «Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ» στην Θεσσαλονίκη. Αφού έγινε η περίθαλψη του ήρθε ο καιρός για την επανένταξή του. Όταν το στείλαμε ήταν τόσο μικρός που χωρούσε ανάμεσα στις δύο παλάμες των χεριών μας και τώρα που επέστρεψε είχε μεγαλώσει πάρα πολύ. Η ομορφιά του είναι απερίγραπτή καθώς και το πέταγμά του. Τα συναισθήματα πάρα πολλά και υπέροχα, η ευχαρίστηση μεγάλη και η ικανοποίηση απίθανη.

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην υπεύθυνη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής Λύτρα Μαρία για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για την επαναφορά του πτηνού στον Βόλο, επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ το κέντρο περίθαλψης «Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ» για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε να αναλάβουμε ένα τέτοιο σπουδαίο έργο καθώς και τον κύριο που μετέφερε το πτηνό από τη Θεσσαλονίκη στο Βόλο όπου θέλει να μείνει ανώνυμος. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα που Πρόσκοποι απελευθερώνουν ένα νυκτόβιο αρπακτικό.

Εάν και εσύ θέλεις να γίνεις εθελοντής, αγαπάς τα ζώα και τα πτηνά, μπορείς να ενταχθείς στην Ομάδα Διάσωσης επικοινώνησε μαζί μας (Λαδόπουλος Ιωάννης τηλ. 6984718797 κάθε απόγευμα 18:00 με 20:00) η οποιαδήποτε βοήθεια είναι δεκτή «δεν είναι απαραίτητο να είσαι Πρόσκοπος»…

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τη για το έτος 2023 πραγματοποιήσαμε 37 διασώσεις άγριων ζώων και πουλιών και μία απελευθέρωση, αυτές είναι οι παρακάτω:

Ένα γλάρο περιοχή της Νεάπολης του Βόλου, μια μπεκάτσα από τα Λεχώνια, έναν κρικομυγοχάφτη στους Άγιους Ανάργυρους, ένα σκαντζόχοιρο στους Άγιους Ανάργυρους, μία καρακάξα νεοσσό Βενιζέλου Ελευθερίου 158 & Πεσόντων Αστυνομικών, Νέα Ιωνία Βόλου, μία κουκουβάγια νεοσσό στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, μια κουρούνα βρέθηκε στις οδούς Πολυμέρη-Τρικούπη στον Βόλο, ένας γλάρος νεοσσός βρέθηκε στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, ένας σκαντζόχοιρος βρέθηκε Άνω Βόλο, ένας γλάρος βρέθηκε στην περιοχή Ρήγα Φεραίου και Χατζηαργύρη Βόλος, έναν Γλάρο περιοχή Ευαγγελιστρίας. Ν. Ιωνία Βόλος, ένα Γλάρο στο κέντρο της Ν Ιωνίας – Βόλου, ένα σπουργίτι στο πάρκο της Ν. Ιωνίας – Βόλου, μία τραυματισμένη χελώνα στο Σουτραλί Αγριάς – Βόλου, μία κουρούνα βρέθηκε στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, μία σταχτάρα στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγίας Βόλου, μία σταχτάρα από το νησί της Σκιάθου, μία σταχτάρα στην οδό Τριανταφυλλίδη στον Βόλο, μία κουρούνα τραυματισμένη στο πόδι από τα δικαστήρια του Βόλου, ένα νανόμπουφο από την Σκιάθο, μία κουρούνα στο πάρκο της Χιλιαδού Βόλου, από το Βελεστίνο ένα μικρό κιρκινέζι, έναν γλάρο περιοχή του Βόλου, μία σταχτάρα περιοχή του Βόλου, μία σταχτάρα περιοχή Ερμού Βόλος, ένα βραχοκιρκίνεζο, περιοχή της Μεταμόρφωσης Βόλου, ένα κιρκινέζι περιοχή Ιάσονος – Σόλωνος στον Βόλο, κουρούνα από το πάρκο της Χιλιαδούς Βόλου, μία σταχτάρα στο κέντρο του Βόλου, μία σταχτάρα στον Βόλο, αγριοπερίστερο στο κέντρο του Βόλου, μία σταχτάρα στην περιοχή του Άναυρου Βόλου, μία κουρούνα περιοχή Ρήγα Φεραίου, έναν μικροτσικνιά περιοχή της Ευαγγελίστριας στην Ν. Ιωνία – Βόλου, μία κουρούνα στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου, μια κουκουβάγια περιοχή της Α΄ βιομηχανικής Βόλου στο εργοστάσιο Εύρηκα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω φορείς, συλλόγους και πολίτες για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το Στέκι φιλοξενίας Ανηλίκων, την Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Τους πολίτες: Φωτεινή Φούντα, Κατερίνα Κουτίνα, Πάρη Κουτσουβέλη, Έβελυν Δρεμέτσικα, Σκουρολιάκο Δημήτριο, Μιχαλόπουλο Δημήτριο, Μήτσιου Παναγιώτα, Αθανασιάδου Γιούλα, Κομνηνό Δημήτρη, Κίτσο Αθανάσιο, Κεζμετζή Μαρία, Κεφάλα Σπύρο, κ. Ρίκα από το στέκι φιλοξενίας ανηλίκων, τον γιατρό Αντώνιο Κασιάρα, Τσαφετοπούλου Δέσποινα, Ιωάννα Παππά, Θωμά Τσικρικά, Καφαταρίδου Ειρήνη, Παναγιώτη Πάνου, Δέσποινα Ναούμ, Τριαντάφυλλο Κανάρη, Ταμπάκη Ζωή, Απόστολο Κουτσουμέ, Κώστα Φεφλέ μαζί με τον γιο του, Πισπιρίκο Άγγελο, Αδελαΐδα Πισπιρίκου, Βαζάκα Αικατερίνη, Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, Νικολοπούλου Αλεξάνδρα οφθαλμίατρο και την κόρη της, Σπυριδούλα Κοπάνου, Ιωάννη Βέργο, Τασούλα Αλμπάνη και την κόρη της, Μπουντούκο Γεώργιο, Δήμητρα Βαζή, Νίνα Σέγκλια, Ζεμπίλα Αντώνη, κ. Νίνα, Τσιουβάκα Στέλλα.

Βρήκατε ένα ζώο ή πουλί που χρειάζεται βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας (Λύτρα Μαρία τηλ. 6947707417).

Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Υoutube: epp3osap – Facebook: epp3osap – epp3osap.blogspot.com – Instagram: @epp3osap – E-mail: epp.2321@sep.org.gr.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στη Ραανάνα στο Τελ Αβίβ το…

15 Ιανουαρίου 2024

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Αν δίναμε εντολή εκκένωσης θα είχαμε 200 νεκρούς», είπε ο πρώην διοικητής ΕΣΚΕ

Την ακλόνητη πεποίθηση του ότι στην πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε…

15 Ιανουαρίου 2024

Ζ. Μακρή: Συγκεντρώσαμε 35 φιάλες αίμα και στείλαμε ένα σπουδαίο μήνυμα αλληλεγγύης

«Είναι η πρώτη φορά που κάνω ανάρτηση αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία. Θέλω να…

15 Ιανουαρίου 2024

Νέος Κόσμος: Συνελήφθησαν αστυνομικοί που έβγαλαν βίντεο τη σορό του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Δύο συλλήψεις αστυνομικών για την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο, καθώς έβγαλαν βίντεο τη σορό του…

15 Ιανουαρίου 2024

Χωρίς φρένο ο πληθωρισμός: «Καταιγίδα» νέων ανατιμήσεων σε δεκάδες προϊόντα

Νέες ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα φέρνει το 2024, καθώς ο πληθωρισμός τρέχει χωρίς φρένα και…

15 Ιανουαρίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Η δημοσιονομική επίπτωση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης στη Θεσσαλία ξεπερνά το 1,3 δισ. ευρώ

Σήμερα Δευτέρα, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές…

15 Ιανουαρίου 2024