Αθλητισμός

Κυνικός και αποτελεσματικός ο Βόλος

Τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ και ο Βόλος, που έχει να δώσει και ένα εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ετοιμάζεται για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με στόχο να προλάβει το τρένο της… εξάδας.

Οι «κυανέρυθροι» δείχνουν με τις εμφανίσεις τους και τα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια, πως μπορούν να καλύψουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τις ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εξάδα, με το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο να θεωρείται «τελικός».

Πάντως, οφείλουμε να τονίσουμε, πως σημαντικό μερίδιο στη βαθμολογική ανάκαμψη της ομάδας το τελευταίο διάστημα, έχει ο Κώστας Μπράτσος, Ανέλαβε τα ηνία του Βόλου, ως πρώτος προπονητής, στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Διαδέχθηκε τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό με 2-1. Οι «κυανέρυρθοι» ήδη προέρχονταν από επτά παιχνίδια χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες), ύστερα από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη Σούπερ Λιγκ, με τέσσερις νίκες στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταλήματος.

Ο Βολιώτης τεχνικός είχε καθίσει στον πάγκο, ως πρώτος προπονητής και την περσινή αγωνιστική περίοδο, μετά την αποχώρηση του Άνχελ Λόπεθ. Συγκεκριμένα, στα τρία τελευταία παιχνίδια των πλέι άουτ, στα οποία ο Βόλος είχε απολογισμό, μία ισοπαλία (με Απόλλωνα Σμύρνης 0-0 στη Ριζούπολη), μία νίκη με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό (3-1), τη μοναδική στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στα δύο χρόνια που συναντήθηκαν στη μεγάλη κατηγορία και μία ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-0).

Οι άνθρωποι του Βόλου πίστεψαν στην ικανότητα του Κώστα Μπράτσου, ως προπονητή, τον εμπιστεύτηκαν και τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν.

Έχει κοουτσάρει την ομάδα, μέχρι στιγμής, σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος, με απολογισμό τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Μάλιστα, συνέδεσε το όνομά του, ως προπονητής του Βόλου, με ιστορικές νίκες για την ομάδα. Την πρώτη κόντρα στον Παναθηναϊκό στην ιστορία του συλλόγου, όπως και τις πρώτες κόντρα σε ΑΕΚ και Άρη εκτός έδρας.

Με εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό, στο οποίο ο Βόλος γνώρισε βαριά ήττα με 4-0, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια η ομάδα ήταν καλύτερη και σε εκείνα που κέρδισε, αλλά και σ’ αυτά που έχασε βαθμούς.

Σιγά-σιγά βάζει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα. Μετά την εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-2) και την ισοπαλία, επίσης εκτός έδρας, με τη Λαμία (2-2), όπου ο Βόλος ήταν αφελής στο παιχνίδι του και έχασε τσάμπα βαθμούς, η συνέχεια ήταν διαφορετική. Η διαχείριση του αγώνα από πλευράς των παικτών είναι πιο ορθολογική. Τακτικά η ομάδα του Βόλου μπήκε σε ένα καλούπι, ενώ τα όποια λάθη που έγιναν και κόστισαν βαθμούς είχαν να κάνουν περισσότερο σε ατομικό επίπεδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η καλή πορεία του Βόλου το τελευταίο διάστημα είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του Κώστα Μπράτσου που έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Η ανάλυση του αντιπάλου και το μεγάλο βάρος στην τακτική που ρίχνει με τους παίκτες του στις προπονήσεις καθημερινά, βοήθησαν τον Βόλο να βρει μια σταθερή πορεία και να κρατάει τον στόχο της εξάδας, τουλάχιστον ζωντανό.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Έλσα Κορνέτη: Την εποχή μας χαρακτηρίζει η σύμπτωση παράλληλων κρίσεων

Η Έλσα Κορνέτη γεννήθηκε στο Μόναχο. Σπούδασε Οικονομικά στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Εργάστηκε ως…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Ιστορούμεν δι’ εμπιστοσύνης» από τον Αντώνη Σμυρναίο

Του Δημήτρη Μπαλτά Αντώνης Λ. Σμυρναίος, Ιστορούμεν δι’ εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη ως ιστοριογραφική μεταβλητή, Εκδόσεις…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ο εκατονταετής πόλεμος των κατασκόπων

Του Αχιλλέα Παπαρσένου* Βιβλίο: Spies: The Epic Intelligence War between East and West Συγγραφέας: Calder…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ασκούσε ψυχολογική βία σε ανήλικο Λαρισαίο και του πήρε 4.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (02-12-2023) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -2- άτομα,…

3 Δεκεμβρίου 2023

Επιστρέφει στο ΕΑΚ ο κόσμος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΑΟ Τρίκαλα

Συνεχίζεται το δύσκολο πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Μετά τη δεύτερη Καστοριά κόντραρε τους πρωτοπόρους Τιτάνες…

3 Δεκεμβρίου 2023

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα – Κόντου «Κοίτα, ξημερώνει»

Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα - Κόντου με τίτλο «Κοίτα, ξημερώνει» θα παρουσιαστεί στον…

3 Δεκεμβρίου 2023