ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη Βολιώτισσα

Τοπικά

Τοπικά

Κυκλοφοριακή αναρχία στη λεωφόρο Ειρήνης – Ταλαιπωρία οδηγών για να διασχίσουν μόλις λίγα μέτρα

Έντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα και στη Νέα Ιωνία και ιδίως στον πιο κεντρικό δρόμο της, τη λεωφόρο Ειρήνης ή «Φαρδύ». Τα αίτια είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, αλλά λύση δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα με οδηγούς, περιοίκους και επαγγελματίες να διαμαρτύρονται και να κάνουν λόγο για εγκατάλειψη από αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Άλλη μια μέρα χθες Πέμπτη 9 Αυγούστου ταλαιπωρίας για τους οδηγούς στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Ειρήνης. Στην κυριολεξία για λίγα μέτρα, όσα είναι από τη γέφυρα της Καραμπατζάκη έως τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, οι οδηγοί δεινοπαθούν για να τα διασχίσουν.
Η κυκλοφοριακή αναρχία στον «Φαρδύ», που είναι ο κεντρικότερος δρόμος της Νέας Ιωνίας και ουσιαστικά το εμπορικό της κέντρο, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την ταλαιπωρία να είναι μεγάλη και οδηγούς να μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που επέλεξαν τη λεωφόρο Ειρήνης για τη μετακίνησή τους.

 

Ο κ. Π. Μαστροπαναγιώτης κάνει λόγο για έλλειψη αστυνόμευσης στον «Φαρδύ»

Στις 12 μ. χθες η «Θ» βρέθηκε στον «Φαρδύ» μετά από διαμαρτυρίες για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στον κεντρικό δρόμο της Νέας Ιωνίας.
Ο κ. Π. Μαστροπαναγιώτης, οδηγός ταξί, ήταν εκείνη τη στιγμή στην πιάτσα των ταξί, στην αρχή της λεωφόρου Ειρήνης, περιμένοντας πελάτη. «Δεν υπάρχει αστυνόμευση στον δρόμο. Η έλλειψη αστυνόμευσης έχει ως αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό κομφούζιο ιδίως τις ώρες και τις ημέρες που η εμπορική αγορά είναι σε λειτουργία» σημείωσε ο ίδιος.
Επαγγελματίας της περιοχής ανέφερε ότι δεν υπάρχει κυκλοφοριακή παιδεία και την κατάσταση επιβαρύνει η μη ύπαρξη ενός δημοτικού πάρκιν, ελεύθερου ή με πληρωμή, για να μπορεί κάποιος να παρκάρει το αυτοκίνητό του και να πεταχτεί είτε στα μαγαζιά είτε στις τράπεζες.
Περίοικος επισήμανε ότι η αιτία του έντονου κυκλοφοριακού στη λεωφόρο Ειρήνης είναι το γεγονός των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων ένθεν και ένθεν του δρόμου.

Παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ένθεν και ένθεν της λεωφόρου Ειρήνης

«Ας επιτραπεί η στάση και η στάθμευση από τη μία πλευρά του δρόμου με πληρωμή, όπως είναι στο κέντρο του Βόλου, με την ελεγχόμενη στάθμευση, και να απαγορευθεί από την άλλη, ώστε να μπορούν με άνεση να διασχίζουν τον «Φαρδύ» δύο αντίθετα κινούμενα οχήματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Στη λεωφόρο Ειρήνης τα διπλοπαρκαρίσματα είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν οι άδειες θέσεις παρκαρίσματος στις ειδικές εσοχές του δρόμου, όταν εκεί που απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οι οδηγοί πάρκαραν τα οχήματά τους.
Τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ με δυσκολία διέρχονται από τη λεωφόρο Ειρήνης με αυτοκίνητα να είναι παρκαρισμένα μπροστά στις στάσεις των λεωφορείων. Το αποτέλεσμα είναι να σταματούν για να εξυπηρετήσουν τους χρήστες του λεωφορείου δίπλα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, διακόπτοντας την ομαλή ροή των υπολοίπων οχημάτων.
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και δεν ενδιαφέρεται κανείς για την ταλαιπωρία των οδηγών. Δεν ξέρουμε από πότε έχουμε να δούμε τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ και η Τροχαία σπάνια έρχεται για να κόψει κλήσεις στους παρανομούντες» ανέφερε επαγγελματίας της περιοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το