Τοπικά

Κρούσμα κορωνοϊού στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου – Κλειστό για 15 μέρες το τμήμα της μαθήτριας που νόσησε 

Κλειστό είναι από χθες ένα τμήμα του 24ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου λόγω κρούσματος κορωνοϊού που σημειώθηκε σε μαθήτρια. Το Τμήμα θα λειτουργήσει μετά από δεκαπέντε μέρες και στο μεσοδιάστημα θα γίνεται τηλεκπαίδευση.
Το πρώτο τμήμα σχολείου που κλείνει λόγω κορωνοϊού, καταγράφηκε χθες στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόκειται για Τμήμα από το 24ο Δημοτικό Βόλου, όπου μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον ιό, καθώς φέρεται να κόλλησε από συγγενικό της πρόσωπο.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «ενημερωθήκαμε το Σαββατοκύριακο και προχωρήσαμε σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος για όσο χρόνο προβλέπεται στο 24ο Δημοτικό. Η μαθήτρια είναι ασυμπτωματική, στο σχολείο έγινε απολύμανση και ακολουθήθηκαν όλες οι οδηγίες της υπηρεσίας δημόσιας υγείας. Επίσης, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν και όσοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν για περισσότερες από δύο ώρες στο τμήμα το τελευταίο 48ωρο».
Το 24ο Δημοτικό συστεγάζεται με το 15ο Δημοτικό και το Τμήμα που έκλεισε διαθέτει δεκατέσσερις μαθητές.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 24ου Δημοτικού Βόλου κ. Κώστας Γαϊτανάς επισήμανε πως «οι γονείς αντιμετώπισαν με ψυχραιμία την όλη εξέλιξη, άλλωστε έχουν παρθεί όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το Τμήμα δεν θα λειτουργήσει για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες και σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το