Τοπικά

Κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου για την απουσία έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης

Τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών, εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τις αντιπολιτεύσεις να επισημαίνουν ότι εκτός από σχέδια ο Δήμος χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση, μελέτες και έργα.

Θετικά ψήφισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, σημειώνοντας ότι είναι διαφορετικό το σχέδιο και οι μελέτες που γίνονται για την αντιπλημμυρική θωράκιση. «Είναι σημαντικό ο Δήμος Βόλου να έχει ένα σχέδιο για να δράσουν οι υπηρεσίες σε ένα τέτοιο φαινόμενο» είπε χαρακτηριστικά.

«Σαν σχέδιο είναι καλό. Στην ουσία όμως τι γίνεται; Δεν γίνεται καταγραφή των σημείων όπου έχουμε προβλήματα και πως θα αντιμετωπιστούν.
Δεν αναφέρει στο σχέδιο τι γίνεται με τα ρέματα, ποια έχουν καθαριστεί, τι γίνεται με τα αντιπλημμυρικά έργα, αν έχει καθαρίσει η ΔΕΥΑΜΒ τα φρεάτια», επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Λεωνίδας Μαυρογιάννης ψηφίζοντας λευκό.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης σημείωσε ότι είναι σχέδια πολιτικής προστασίας και πρόσθεσε πως είναι άλλο θέμα το αν είναι όντως εφαρμόσιμα. «Ψηφίζουμε θετικά αλλά γίνονται γιατί πρέπει» σημείωσε.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απόστολος Ριζόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση μεταφέρει τις περισσότερες ευθύνες για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιφέρεια και στους δήμους.
«Αφήνει άοπλη την τοπική αυτοδιοίκηση και «γυμνές» τις υπηρεσίες της. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντιπλημμυρικά έργα. Ενώ υπάρχουν μελέτες και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην περιοχή μας θα πρέπει να γίνουν ειδικές μελέτες και να σχεδιαστούν έργα για να μην κινδυνεύσει ο κόσμος. Πρέπει να υπάρξει μηχανισμός πρόληψης τέτοιων καταστάσεων με μόνιμο προσωπικό» δήλωσε ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να εξεταστεί στον Βόλο και στις δημοτικές ενότητες των ζήτημα της απορροής των υδάτων. Καταψήφισε έτσι το θέμα γιατί, όπως είπε, δεν αντιμετωπίζει πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις των μισθωμάτων για τα σχολικά κυλικεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Βόλου, το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Ωστόσο ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε πως αν και συμφωνεί με τα μέτρα ελάφρυνσης, οι μισθωτές των σχολικών κυλικείων έχουν υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα και το διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία αλλά και όταν ήταν ανοιχτά καθώς τα παιδιά δεν αγόραζαν λόγω του κορωνοϊού.
Εισηγήθηκε διαγραφή χρεών για το διάστημα που ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων και πρότεινε επίσης η διαγραφή να γίνει και το 2021 για το διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το