Τοπικά

Κριτική στη δημοτική αρχή του Βόλου για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020

Κριτική στην δημοτική αρχή του Βόλου για την κατάθεση ενός τεχνικού προγράμματος για το 2020, που αφορά έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών, δέχθηκε η δημοτική αρχή του Βόλου στη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Η άποψη μας είναι ότι το τεχνικό πρόγραμμα , είναι μια περιγραφή από έργα που είχαν προγραμματιστεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές» ήταν η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου κ. Κοκκινάκη στο δημοτικό συμβούλιο και συνέχισε:

‘Η προηγούμενη από εσάς  δημοτική αρχή ήταν στη διοίκηση 3,5 χρόνια και εσείς  πέντε χρόνια. Τα προγράμματα που βλέπουμε να υλοποιούνται είναι τα 17 εκ. που έδωσε το ΠΕΠ για το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, τα οποία  ενέταξε η προηγούμενη δημοτική αρχή.  Δεν βλέπουμε να μπαίνουν χρήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Σε λίγο ανοίγει το νέο ΕΣΠΑ δεν βλέπουμε στο τεχνικό πρόγραμμα ποια έργα θα ενταχθούν.  Το πρόγραμμα είναι έκθεση ιδεών και δεν προσφέρει κάτι στην ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε.

«Προετοιμαζόμαστε για το νέο ΕΣΠΑ και η δημοτική αρχή θα εντάξει τα έργα που κρίνουμε εμείς ότι θα αλλάξουν τον Βόλο.  Δεν έχει σημασία ποιος κατέθεσε αιτήσεις ή προγράμματα.  Υπάρχει συνέχεια και είναι για την πόλη.  Επί 12 χρόνια ήταν παρατημένο το πάρκινγ της Φιλελλήνων και εμείς σε λίγο το εγκαινιάζουμε», απάντησε και επέμεινε για μια ακόμη φορά ότι άμεσα θα «ανοίξει» η Καραμπατζάκη.

«Το τεχνικό πρόγραμμα είναι πάρα πολύ ρεαλιστικό.  Για τα 24,8 εκ. υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.  Εμείς από την προηγούμενη δημοτική αρχή βρήκαμε έναν τίτλο για το δημοτικό θέατρο.   Περιλαμβάνουμε 13 έργα στο τεχνικό πρόγραμμα  με τους κωδικούς να έχουν μέσα 100 ευρώ γιατί ψάχνουμε χρηματοδότηση», ήταν η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Θάνου Θεοδώρου.

«Το πρόγραμμα είμαι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.  Τα έργα πρέπει να γίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.  Το πρόγραμμα έχει έργα που εξυπηρετούν επιχειρηματίες, απουσιάζουν έργα πολιτικής προστασίας, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για σχολική στέγη, δεν υπάρχουν αθλητικά έργα», δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Ριζόπουλος.

Λευκό ψήφισε η παράταξη της Νάνσυς Καπούλα ενώ η παράταξη του Α. Παπαδούλη καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το