Τοπικά

Κρεμοσάπουνα εικονικής επιχείρησης μαθητών – 300 μπουκαλάκια από ομάδα του 1ου ΓΕΛ Βόλου

Στα 300 ανέρχονται τα μπουκαλάκια με κρεμοσάπουνο που έχουν παραχθεί μέχρι στιγμής από την εικονική επιχείρηση με μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου.
Η ομάδα που αποτελείται από 25 μαθητές ξεκίνησε τη δράση της από τον περασμένο Οκτώβριο και μέσα από συνεχείς συναντήσεις τα απογεύματα στον χώρο εργαστηρίου του σχολείου, κατάφεραν να δημιουργήσουν σε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας είναι ο καθηγητής Χημείας του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Αριστείδης Κούκος, ο οποίος από το 2018 έχει αρχίσει το όλο εγχείρημα με την ίδρυση και λειτουργία εικονικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην παραγωγή κρεμοσάπουνου.
Φέτος η εικονική επιχείρηση εντάχθηκε στο μητρώο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων που έχει πλέον συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Στις 31 Μαρτίου το 1ο ΓΕΛ Βόλου θα συμμετάσχει στο μπαζάρ παρουσίασης των προϊόντων που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχει δημιουργηθεί βίντεο από το σχολείο το οποίο συμμετέχει σε σχετική ψηφοφορία του σωματείου.
Οι μαθητές με μεγάλο ζήλο μελετούν και χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά παράγουν το κρεμοσάπουνο το οποίο τοποθετούν σε μπουκαλάκια των 500 ml, ενώ σε άλλες συσκευασίες τοποθετείται και το παραδοσιακό κρεμοσάπουνο.
Ήδη έχει συγκροτηθεί διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, ενώ υπάρχουν τμήματα παραγωγής, προώθησης, μάρκετινγκ, διοίκησης.
Σχεδόν καθημερινά οι μαθητές προσέρχονται στο εργαστήριο, για να παράγουν το τζελ κρεμοσάπουνο και το παραδοσιακό κρεμοσάπουνο.
«Έχουμε δημιουργήσει την εικονική επιχείρηση στο πλαίσιο του junior achienement Greece. Η παραγωγή μας σε κρεμοσάπουνο είναι γύρω στα 150 κιλά που έχει τοποθετηθεί σε 300 μπουκαλάκια. Το κάθε μπουκαλάκι πωλείται σε μια τιμή και το αγοράζουν γονείς, καθηγητές, φίλοι του σχολείου. Και είναι όλοι πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα του προϊόντος» ανέφερε ο κ. Κούκος.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως στόχος είναι να δουν οι μαθητές, πώς λειτουργεί μια επιχείρηση, καθώς σε λίγα χρόνια θα βγουν στην αγορά εργασίας».
Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων προσφέρει τη δυνατότητα της συμμετοχής σε σεμινάρια. Πανελλαδικά στο Σωματείο μπορεί να συμμετέχουν και 300 εικονικές επιχειρήσεις junior achienement Greece που τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας Δημοκρατίας.


Η μαθήτρια της Α’ Τάξης, υπεύθυνη της ομάδας παραγωγής Ιωάννα Φαναριώτη ανέφερε πως «η συμμετοχή μας στην παραγωγή αποτελεί ένα εφόδιο που θα μας χρησιμεύσει στη ζωή μας. Μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί μια επιχείρηση που παράγει ένα προϊόν. Είναι μια δράση με την οποία ασχολούμαστε αρκετές ώρες».
Η μαθήτρια της Α’ Τάξης Πελαγία Χανιωτάκη είπε πως «ερχόμαστε σε επαφή με υλικά που χρησιμοποιούμε, μαθαίνουμε να εργαζόμαστε ομαδικά και καταλαβαίνουμε πως, όταν υπάρχει διάθεση και έχουμε τις γνώσεις, όλα πάνε καλά».
Η υπεύθυνη πωλήσεων, μαθήτρια της Α’ Λυκείου Ιωάννα Πολύζου τόνισε πως «η πώληση του προϊόντος γίνεται κυρίως από στόμα σε στόμα. Το αγοράζουν οι γονείς μας και άλλοι γνωστοί και έτσι το μαθαίνει ο κόσμος. Έχουμε κάνει και μια ιστοσελίδα στο Instagram».
H Αντζελίνα Αναστάση επισήμανε πως «ερχόμαστε τα απογεύματα και βλέπουμε, πώς γίνεται η διαδικασία. Αφιερώνουμε την εβδομάδα τουλάχιστον δύο με τέσσερις ώρες για την εικονική επιχείρηση. Μαθαίνουμε να δημιουργούμε. Και επειδή θέλω να σπουδάσω οικονομικά, όλη αυτή η δράση είναι ένα καλό μάθημα».
Από την πλευρά της η μαθήτρια της Α’ Τάξης Λυκείου Μαριάννα Γκαβαρδίνα που είναι συντονίστρια τόνισε πως «χρειάζεται διαλλακτικότητα και συνεργασία για να πετύχει μια επιχείρηση, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς για να συντονιστούν. Απαιτούνται καλή διάθεση, αλλά και νέες προτάσεις».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το