Ελλάδα

Κραυγή απόγνωσης από μαθητές στο Ληξούρι: 4 χρόνια μάθημα σε κοντέινερ

«Μας είπαν ότι θα ήταν κάτι προσωρινό. Κάτι που θα άλλαζε. Κι όμως είμαστε ακόμα εδώ. Σε έναν χώρο που παρομοιάζεται με hot spot προσφύγων. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά;» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι μαθητές στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, οι οποίοι τον Φεβρουάριο θα κλείσουν τέσσερα χρόνια μαθημάτων σε κοντέινερ (λυόμενα).

Αυτοί οι μαθητές αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν για να αλλάξουν οι τραγικές συνθήκες που κάνουν μάθημα χρησιμοποιώντας το μοναδικό όπλο που έχουν. Τη φωνή τους.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube κορίτσια και αγόρια μιλούν για τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν κάνοντας μάθημα σε κοντέινερ δίπλα στη θάλασσα.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, μετά τον σεισμό του 2014, στα κοντέινερ υπάρχει τρομερή υγρασία και μάλιστα σε κάποιες από τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες έχουν χαλάσει και τα κλιματιστικά.

Υπενθυμίζεται πως επρόκειτο για «προσωρινό» μέτρο, αφού υποτίθεται πως τα σχολεία που είχαν υποστεί ζημιές θα ανακατασκευάζονταν.

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού όμως κι έτσι οι μαθητές σε τρεις μήνες θα κλείσουν τέσσερα χρόνια στα κοντέινερ. Γι’ αυτό ζητούν τη στήριξη μας:

“ΕΣΥ…είσαι μαζί μας; Αν είσαι κοινοποίησε αυτό το βίντεο και μίλησε παντού γι’ αυτό που βιώνουμε εμείς καθημερινά! Βοήθησε μας να αλλάξουμε ”ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ'”.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το