Κόσμος

Κράτηση οκτώ ημερών για τον αεροπειρατή της Λάρνακας

aeropeiratis
Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον του 59χρονου Αιγύπτιου Σεϊφ Ελ Ντι Μουσταφά, μέχρι να διαλευκανθούν όλες οι παράμετροι της χτεσινής αεροπειρατείας, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Ο 59χρονος αεροπειρατής, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν θολά, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο. Μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί 20 καταθέσεις επιβατών και μελών πληρώματος ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 40. Την ίδια ώρα, το Sigmalive της Κύπρου αναφέρει ότι οι αρχές αναμένεται να ζητήσουν και την βοήθεια αξιωματούχων από την Αίγυπτο.

Στις έρευνες θα αναμειχθεί και η Interpol, της οποίας θα ζητηθεί να διαλευκάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ύποπτος πέρασε όλα τα ανευρεθέντα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του.

Ο 59χρονος Αιγύπτιος παραδέχτηκε στην κατάθεσή του τις πράξεις του αλλά προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι και θα διερευνηθούν.

Συνολικά αντιμετωπίζει συνολικά εννέα κατηγορίες:

● πειρατεία
● παράνομη κατοχή εκρκτικών υλών
● απαγωγή προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό
● απειλή βιαιοπραγίας
● απειλή

● απόπειρα πρόκληση σωματικής βλάβης με εκρηκτικές ύλες
● απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις
● αδικήματα κατά παράβαση του περί Πολιτικής Αεροπορίας νόμου
● αδικήματα κατά παράβαση του περί καταπολέμισης της τρομοκρατίας νόμου.

Κατά την έξοδό του από το Δικαστήριο, ο Σαϊφ Ελ Ντι Μουσταφά οδηγήθηκε σε περιπολικό της Αστυνομίας για τη μεταφορά του στα αστυνομικά κρατητήρια. Μέσα απο το περιπολικό και κοιτάζοντας τους δημοσιογράφους που βρίσκοταν στον χώρο για κάλυψη του γεγονότος, ύψωσε το χέρι του σχηματίζοντας το σήμα της νίκης.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το