Τοπικά

Κουβέλης: Επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου με έμφαση στην κρουαζιέρα και τα εμπορευματοκιβώτια

Στο Βόλο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της 4ης περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, στο κτίριο ΙΑΣΩΝ.
Σε συνέντευξη Τύπου  ανακοίνωσε ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές για το λιμάνι του Βόλου, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρα) και στη λειτουργία σταθμού εμπορευματοκιβωτίων. Δήλωσε πως εάν εκλεγεί την 7η Ιουλίου η ΝΔ και αλλάξει το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων των λιμανιών προκειμένου να προχωρήσει σε απόλυτες ιδιωτικοποιήσεις ,αυτό θα είναι επιζήμιο για τη χώρα
Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι αναμένεται να γίνει διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του λιμένα και τόνισε ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα πρέπει να επιμείνει στο μοντέλο των υπο-παραχωρήσεων των λιμανιών. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό μοντέλο, όπως είπε, που εφαρμόζεται στο 82% των λιμένων της Ευρώπης.
«Θα ήταν τραγικό να πάμε σε ιδιωτικοποιήσεις», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης στηρίζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο λιμάνι του Βόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της διοίκησης της ΟΛΒ Α.Ε., τονίζοντας ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η δραστηριότητα του λιμένος και ότι από τα ανταποδοτικά έσοδα του λιμανιού το 3,5% αποδίδεται στην τοπική κοινωνία. Σημείωσε πως το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να είχε ως πολιτική τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών αλλά η Νομοθεσία επιβάλλει την τήρησή της. Με τη Νομοθεσία που ισχύει κανένας επενδυτής δεν μπορεί ΝΑ αποκτήσει το σύνολο της δράσης ενός λιμανιού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το