Ελλάδα

Κουτσούμπας: Τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

«Το νομοσχέδιο είναι πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος, που παρά την ομοβροντία ψεμάτων και προπαγάνδας, ακόμη και στις ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις, δείχνει να έχει το μισό της κοινωνίας απέναντί του», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θεσμοθετεί πτυχία με τιμή αντί για πτυχία με αξία, τα οποία θέλουν οι φοιτητές».

Παράλληλα, άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας ανέκδοτο το Σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όπως είπε η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. «Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε», πρόσθεσε.

Δούρου: «Νομικό έκτρωμα»
Τη σκυτάλη από τον κ. Κουτσούμπα πήρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου η οποία έκανε λόγο για «νομικό έκτρωμα με ταξικό χαρακτήρα». Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, καθώς -όπως είπε- αν την ένοιαζε πραγματικά θα φρόντιζε να μην βρίσκεται η Ελλάδα στην τελευταία θέση στην Ευρώπη ως προς τις δημόσιες δαπάνες για την παιδεία, με ποσοστό 7,1 % του ετήσιου προϋπολογισμού.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη είπε πως «η παράκαμψη της αναθεωρητικής διαδικασίας είναι πρόδηλο ότι γεννά μείζονα ζητήματα και στερεί ντε γιούρε και ντε φάκτο από τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης,τον χαρακτήρα της μεταρρύθμισης».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το