Ελλάδα

Κουβέλης: Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να μην ψηφίσουν Πρόεδρο

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ Ê.Å. ÔÇÓ ÄÇÌ.ÁÑ. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν αποφασίσει ομόφωνα να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι συλλογική απόφαση που λάβαμε πριν 10 ημέρες» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως «δεν έχει κανένα σημάδι για αλλαγή της στάσης των βουλευτών του».

«Κάποιοι φορούν παραμορφωτικούς φακούς και διαστρεβλώνουν τις απόψεις μου για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική- αν και καλοπροαίρετη- την πρόταση των τριών βουλευτών του κόμματος περί πολιτικής συνεννόησης, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή».

Επίσης, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το κόμμα του μιλάει με τους Οικολόγους και άλλες συλλογικότητες στο πλαίσιο της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου».

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «συνταγματικά αβάσιμη την άποψη ότι θα χαθούν 50 έδρες από το πρώτο κόμμα εάν προχωρήσει σε συνεργασία με άλλον πολιτικό φορέα» ενώ υπογράμμισε ότι «εξασφαλίζεται και η αυτοτέλεια αλλά και η αυτονομία».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το