Κόσμος

Κούρδοι: «Πόλεμος φθοράς» στο Κομπάνι αν δεν λάβουμε βαρέα όπλα

Κομπάνι

Η μάχη για τη συριακή πόλη Κομπάνι θα μετατραπεί σε πόλεμο φθοράς, εκτός και αν οι Κούρδοι μαχητές που την υπερασπίζονται από το Ισλαμικό Κράτος λάβουν όπλα με τα οποία θα μπορέσουν να καταστρέψουν τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα που διαθέτουν οι τζιχαντιστές, δήλωσε σήμερα κούρδος αξιωματούχος ενώ συμπληρώνεται ένας μήνας από την πολιορκία της κουρδικής πόλης.Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν βαρέα όπλα, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων που έχουν αρπάξει από τον ιρακινό στρατό, στην επίθεσή τους εναντίον των Κούρδων που διαθέτουν κυρίως ελαφρά όπλα.

«Επιφέρει φθορά και στις δύο πλευρές, εκτός κι αν κάτι αλλάξει την κατάσταση», δήλωσε ο Σάλεχ Μόσλεμ επικεφαλής του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην εφημερίδα.

Ο Μόσλεμ πρόσθεσε ότι οι Κούρδοι έλαβαν πρόσφατα πληροφορίες ότι το ΙΚ επιθυμεί να ρίξει χημικά όπλα στο Κομπάνι χρησιμοποιώντας ολμοβόλα. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τζιχαντιστές έχουν περικυκλώσει την πόλη με περίπου 40 άρματα μάχης.

«Αν λάβουμε ποιοτικά (καλύτερα) όπλα, θα μπορέσουμε να πλήξουμε τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα που χρησιμοποιούν και ίσως να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις ισορροπίες στη μάχη», υπογράμμισε ο Μόσλεμ.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη ρίψη όπλων από αμερικανικά αεροσκάφη και τα αεροπορικά πλήγματα που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ, ο κούρδος αξιωματούχος απάντησε: «Δεν είναι αρκετά για να αλλάξουν την ισορροπία, αλλά αν συνεχιστούν (τα πλήγματα), τότε θα μπορέσει να υπάρξει αλλαγή. Οι αεροπορικές επιδρομές μέχρι στιγμής είναι περιορισμένες».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το