Τοπικά

Κούλουμα με γλέντι και σαρακοστιανά διοργανώνει ο Δήμος Βόλου σε Αλυκές, Ν.Αγχίαλο, Αγριά, Κ.Λεχώνια, Αγ.Βλάσιο

xartaetos_megaliΚούλουμα

Με τα πατροπαράδοτα κούλουμα, κρασί, τραγούδι, χορό και πέταγμα χαρταετού θα γιορτάσει ο Δήμος Βόλου την Καθαρή Δευτέρα στις Αλυκές, τη Ν.Αγχίαλο, την Αγριά, τα Κάτω Λεχώνια  καθώς και στον Άγιο Βλάσιο.

Στις Αλυκές η Καθαρή Δευτέρα θα γιορταστεί με χορό και τραγούδι στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Περίπτερο  όπου τα στέγαστρα θα επιτρέψουν τη συνέχιση της γιορτής σε περίπτωση βροχής. Στη διανομή των σαρακοστιανών και στη διοργάνωση γενικότερα θα συνδράμουν τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν.Παγασών «Οι Αργοναύται»

Στη Νέα Αγχίαλο η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία θα εμπλουτιστεί από το χορευτικό τμήματα τριών τοπικών Συλλόγων :  του Συλλόγου  εν Θεσσαλία Οξυωτών «Η Οξυά» Ν.Αγχιάλου, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ν.Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος» και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν.Αγχιάλου.  Σε περίπτωση βροχής η γιορτή και η διάθεση των σαρακοστιανών εδεσμάτων θα γίνει στον ισόγειο χώρο του Δράγνειου Μεγάρου (πρώην Δημαρχείο). Στη διοργάνωση θα συνδράμουν ενεργά τα μέλη όλων των τοπικών συλλόγων.

Στην Αγριά τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο χώρο του Σταθμού του ΟΣΕ (στο υπαίθριο θέατρο) όπου θα στηθεί γιορτή με χορό και τραγούδι, κρασί και σαρακοστιανά.

Στα Κάτω Λεχώνια η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κ.Λεχωνίων όπου θα χορέψουν τα μέλη του Συλλόγου για τη Διάδοση Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.  Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα καθώς και πίτες των γυναικών της περιοχής. Η γιορτή θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί από την τηλεοπτική εκπομπή «Αχ ! πατρίδα μου γλυκειά».

Στον Άγιο Βλάσιο τα Κούλουμα θα γιορταστούν στην πλατεία του χωριού στο Μορφωτικό Σύλλογο Αγ.Βλασίου όπου ζωντανή ορχήστρα θα φροντίσει να παραμείνει αμείωτο το  κέφι για χορό, τραγούδι. Στον ίδιο χώρο θα προσφέρονται κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα.

Οι εκδηλώσεις για τα Κούλουμα θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το