Τοπικά

Κώστας Χαλέβας: Προτεραιότητα το Φράγμα Παναγιώτικο για την υδροδότηση του Νοτίου Πηλίου

«Προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση του Φράγματος Παναγιώτικο, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα υδροδότησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για το Πήλιο», Κώστας Χαλέβας, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» και τα προβλήματα με το νερό που αντιμετωπίζει η περιοχή σχεδόν στο σύνολό της.
Σύμφωνα με τον κ. Χαλέβα, η παρούσα δημοτική αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων στη διαχείριση της κρίσης που πλήττει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και κυρίως σε ό,τι αφορά στην παροχή νερού στους δοκιμαζόμενους πολίτες. «Αποτελεί σοβαρή παράλειψη ότι δεν φρόντισε να αξιοποιήσει το υπάρχον αντλιοστάσιο στη περιοχή Κότες, εκμεταλλευόμενη τις υπάρχουσες πηγές εφόσον φυσικά είναι αξιοποιήσιμες, όπως και τις υπάρχουσες δεξαμενές στις θέσεις Μήλος και Περιβόλια, χωρητικότητας 1.100 κ.μ., οι οποίες θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη βάση πλήρεις για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτή και να χρησιμοποιηθούν.
Επίσης οι συνεργάτες του κ. Μιτζικού θα έπρεπε να τον ενημερώσουν ότι για έκτακτες ανάγκες τροφοδοσίας υπάρχει η κοινοτική υδροφόρα, η οποία είναι σε λειτουργία και τροφοδοτεί το νησί Τρίκερι. Πρόκειται για δεξαμενή χωρητικότητας 600 κ.μ. η οποία θα μπορούσε ήδη να έχει χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να μεταφέρει νερό στο Τρίκερι από τις γύρω περιοχές που δεν έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, ώστε αυτή την στιγμή να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα υδροδότησης.
Καλούμε την σημερινή δημοτική αρχή να λάβει σοβαρά υπόψη της, τις υποδείξεις μας και να δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα που αποτελεί και ζήτημα δημόσιας υγείας πλέον», τονίζει σε δήλωσή του ο Κώστας Χαλέβας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το