Επιστήμη, Τοπικά

Κώστας Χαλέβας: «Επείγει ο καθαρισμός των ρεμάτων»

Αμεσο καθαρισμό των ρεμάτων στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την αποφυγή νέων πλημμυρικών φαινομένων, ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για το Πήλιο», Κώστας Χαλέβας.

Ο κ. Χαλέβας εστιάζει στα ρέματα του Καλάμου και του Λεφόκαστρου, τονίζοντας την ανάγκη άμεσου καθαρισμού τους προκειμένου να επανέλθει η ροή των νερών στην αρχική κοίτη. Επίσης ζητά να δοθεί προτεραιότητα και στην κοίτη του ρέματος στον κάμπο του Ραζή, όπου η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και σε περίπτωση νέων βροχοπτώσεων θα απειληθούν εκ νέου ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

«Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα κακοκαιρία και νέες ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν νέα προβλήματα στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου που ήδη έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την καταστροφική πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Καλούμε τον Δήμο Νοτίου Πηλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να παρέμβουν εδώ και τώρα για τον καθαρισμό των συγκεκριμένων ρεμάτων, αλλιώς εάν επιβεβαιωθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές», τονίζει ο κ. Χαλέβας.

Με αφορμή δε τις καταστροφές που έχει ήδη προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel, ο Κώστας Χαλέβας απευθύνει πρόσκληση για ανοιχτό διάλογο με όλους τους υποψηφίους δημάρχους στο Νότιο Πηίο(ντιμπέιτ), προκειμένου οι δημότες να κρίνουν και να αποφασίσουν αξιοκρατικά ποιος είναι ο καταλληλότερος δήμαρχος για να ανταπεξέλθει στην πρόκληση της αποκατάστασης των ζημιών και στην επαναφορά του δήμου και των κατοίκων του στην κανονικότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το