Κατηγορίες: Πολιτισμός

Κοσμοσυρροή στη Νέα Ιωνία για τη Μιμή Ντενίση και το βιβλίο της (photos)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα το βιβλίο της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», από τις εκδόσεις Πατάκη. Η κ. Ντενίση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποδοχή που έχει το βιβλίο της, ενώ επισήμανε ότι ο πολιτισμός των Ελλήνων της Ιωνίας συνέβαλε τα μέγιστα για την ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας. «Η Ελλάδα δεν καλοδέχθηκε τους πρόσφυγες από την Ιωνία. Αλλά τους αποδέχθηκε με τα χρόνια, γιατί έφεραν μαζί τους πολιτισμό, εργατικότητα, προτερήματα που ίσως δεν τα είχαν σε τέτοιο βαθμό οι Ελλαδίτες. Άρα και εγώ αισθάνομαι ότι είμαι μέρος αυτού του πολιτισμού» τόνισε.


Για το βιβλίο μίλησαν η Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας- προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν.Μαγνησίας και η Άννα Πετσιάβα, φιλόλογος – πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες». Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί Μιμή Ντενίση, Χριστίνα Αλεξανιάν και Μιχάλης Μητρούσης.


Στην παρουσίαση συμμετείχαν ζωντανά η Ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Μαγνησίας» με τους μουσικούς Κυριάκο Γκουβέντα, Νίκο Μέρμηγκα, Γιάννη Τσέρτο και Γιάννη Πλαγιαννάκο, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη.


Τα τραγούδια ήταν από το έργο του Α. Κατσιγιάννη, «Ισμίρ» με το οποίο όπως τόνισε ο ίδιος «κλείνει» ο κύκλος των πολλών χρόνων ενασχόλησής του με τη Σμύρνη. «Μέσα από αυτό το έργο μου δόθηκε η ευκαιρία να αποτυπώσω τη δική μου σχέση και ιστορία με τη Σμύρνη. Η δικιά μου κινηματογραφική αποτύπωση γι’ αυτή την ιστορία, συνδέει άμεσα τους Έλληνες και θεωρώ ότι είναι κομβικό σημείο για τη διαμόρφωση της Ελλάδας από τότε έως σήμερα. Πραγματικά προσπάθησα να αποτυπώσω κινηματογραφικά και μουσικά όλες τις εικόνες που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται μέσα μου από τη Σμύρνη, σαν αυτό το πράγμα να μην έχει χαθεί, αλλά συνεχίζει να τρέχει μέσα στην καθημερινότητά μου». Μοναδική χαρακτήρισε και τη συνεργασία του με τους Τούρκους τραγουδιστές που έχουν καταγωγή από τη Σμύρνη και συμμετέχουν στην δικιά του «Σμύρνη».


Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες», ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Καππαδοκών Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αν. Ρωμυλίας Ν. Μαγνησίας, με την υποστήριξη του περιοδικού “Wish”. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χαμογέλασαν Ολυμπιακός, Νίκη και Α.Ο. Σκοπέλου στο βόλεϊ γυναικών

Οι Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη και Α.Ο. Σκοπέλου πανηγύρισαν «καθαρές» νίκες στην 16η αγωνιστική της Β’…

13 Μαρτίου 2024

Αναχώρησαν οι αποστολές του Δήμου Βόλου για τις εκθέσεις Τουρισμού της Βουλγαρίας και τις Αυστρίας

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού συνεχίζει την εντατική προβολή του προορισμού με παράλληλη…

13 Μαρτίου 2024

Αίτηση συμμετοχής του Δήμου Αλμυρού στο Μνημόνιο Συνεργασίας 85 πόλεων για την Κλιματική Ουδετερότητα

Αίτηση για τη συμμετοχή του στο Μνημόνιο Συνεργασίας 85 πόλεων για την Κλιματική Ουδετερότητα ως…

13 Μαρτίου 2024

Οπισθοχώρησαν στην 3η θέση οι Γυναίκες της Αργούς

Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε η Αργώ στην 20η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των…

13 Μαρτίου 2024

Πρώτες στη Μαγνησία οι Κορασίδες του Ολυμπιακού

Το «δύο στα δυο» έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΣΚΑΘ. Μάλιστα η…

13 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκοτώθηκε ο Έλληνας TikToker, Tzane

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιταλία με έναν Έλληνα TikToker, με το όνομα Tzane ο οποίος σκοτώθηκε,…

13 Μαρτίου 2024