Κόσμος

Κορωνοϊός: Στην Κίνα το ταχυδρομείο γράφεται με… Όμικρον

Μέσω… ταχυδρομείου εκτιμούν οι κινεζικές αρχές ότι κατέφθασε στην Κίνα η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, γι΄ αυτό συνιστούν μεγάλη προσοχή στον χειρισμό της διεθνούς αλληλογραφίας στους υπαλλήλους των κινεζικών ταχυδρομείων.

Η Κίνα έχει εξαιρετικά αυστηρό πρωτόκολλο για την είσοδο στη χώρα εδώ και δύο χρόνια, αλλά η Όμικρον κατάφερε και… τρύπωσε στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου οδηγώντας αρκετές περιοχές της σε σκληρά λόκνταουν που θυμίζουν το 2020.

Σύμφωνα με τις αρχές, το νέο στέλεχος με προέλευση απο το νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, που όμως εντοπίστηκε στην αρχή και στο Χονγκ Κονγκ, φέρεται να μπήκε στην ηπειρωτική Κίνα μέσω δέματος που είχε προέλευση τον Καναδά, χώρα με σημαντικό αριθμό απόδημων Κινέζων.

Έτσι οι οδηγίες που έχουν δοθεί πλέον στους Κινέζους ταχυδρομικούς υπαλλήλους που χειρίζονται την εισερχόμενη από το εξωτερικό αλληλογραφία είναι να φορούν μάσκες και γάντια. Επιπλέον όσοι ασχολούνται στα ταχυδρομεία με τη διεθνή αλληλογραφία θα πρέπει να είναι απαραιτήτως εμβολιασμένοι πλήρως.

Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες στον πληθυσμό να περιορίσει στο ελάχιστο την επαφή με δέματα και γράμματα από το εξωτερικό. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV συμβουλεύει τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις αγορές προϊόντων από το εξωτερικό και την αποδοχή δεμάτων και επιστολών από άλλες χώρες. Όποτε ανοίγουν κάποιο δέματα συνιστάται να το κάνουν σε ανοικτό χώρο.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της χώρας, το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Κίνα είχε ανοίξει κάποιο δέμα από τον Καναδά, που είχε περάσει και από τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ πριν φτάσει στην Κίνα. Η μετάδοση του ιού από το πακέτο «δεν μπορεί να αποκλειστεί», τονίζουν οι αρχές.

Τα μέτρα αυτά έρχονται δυόμιση εβδομάδες πριν ανάψει η φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στις 4 Φεβρουαρίου, με τις αρχές στη χώρα να είναι αντιμέτωπες με το εφιαλτικό σενάριο μιας ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης σε μια χώρα εμβολιασμένη μόνο με τα κινεζικά εμβόλια Sinovac και Sinopharm που έχουν αποδειχθεί σε διεθνείς έρευνες ότι δεν προστατεύουν επαρκώς έναντι της Όμικρον.

Πηγή: Jerusalem Post

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το