Υγεία

Κορωνοϊός – Merc: Αίτημα προς FDA για επείγουσα έγκριση του χαπιού

Αίτημα στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ (FDA) προκειμένου να της χορηγηθεί επείγουσα άδεια για το χάπι της κατά του κορονοϊού υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία Merck. Εάν εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αυτό γίνει το πρώτο χάπι για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Στο μισό ο κίνδυνος νοσηλείας
Σημειώνεται ότι οι θεραπείες που υποστηρίζονται από την FDA κατά της νόσου απαιτούν ενδοφλέβια χορήγηση ή ένεση. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το πειραματικό αντιικό φάρμακο Molnupiravir που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Merck & Co μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας λόγω σοβαρής COVID-19.

«Ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και σε προσβάσιμη τιμή φάρμακο που χορηγείται από το στόμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τεράστια πρόοδος στη μάχη κατά της COVID-19», δήλωσε ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ειδικεύεται στις νεοεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες. «Αυτό θα αλλάξει τον διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της COVID-19», δήλωσε στο Reuters ο CEO της Merck, Ρόμπερτ Ντέιβις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το