Κόσμος

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πέφτουν υπογραφές στο συμβόλαιο Κομισιόν με BioNtech και Pfizer

Το τέταρτο συμβόλαιο για εμβόλιο κατά του κορονοϊού που υπογράφεται από την κομισιόν.

Σήμερα οι Επίτροποι αναμένεται να εγκρίνουν το συμβόλαιο της Κομισιόν με την BioNTech Pfizer.Θα το ανακοινώσει η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, η οποία θα προτείνει και την αναβάθμιση της πολιτικής για την υγεία στην πολιτική ατζέντα της ΕΕ. Είναι το τέταρτο συμβόλαιο για εμβόλιο κατά του κορονοϊού που υπογράφεται, μετά την AstraZeneka, την Johnson & Johnson και τη Sanofi.

Το σχέδιο νόμου που προτείνει η Κομισιόν στοχεύει να δώσει περισσότερη επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Το ECDC που εδρεύει στη Στοκχόλμη θα αποκτήσει περισσότερη δύναμη για τη συλλογή δεδομένων και την έκδοση συστάσεων, ενώ ο EMA, που εδρεύει τώρα στο Άμστερνταμ, θα παρακολουθεί τις τρέχουσες εξελίξεις και ρυθμίσεις με τα κράτη μέλη για να εφαρμόζονται πιο σταθερά οι αποφάσεις που λαμβάνονται όπως, για παράδειγμα, με τακτική παρακολούθηση των ελλείψεων φαρμάκων.

Όμως, με την πολιτική για την υγεία να εξακολουθεί να αποτελεί ευθύνη των εθνικών κυβερνήσεων, το μεγάλο ερώτημα είναι πόση βάση είναι πρόθυμες να παραχωρήσουν οι πρωτεύουσες της ΕΕ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το