Τοπικά

«Κόντρα» στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για αλλαγή θέσης σε στάση Αστικού ΚΤΕΛ

«Φωτιές» άναψε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η συζήτηση για τη μεταφορά στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ στην Ιωλκού, στο ύψος του 26ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νίκ. Στόικος άφησε μομφή λέγοντας πως «διατηρεί επιφυλάξεις καθώς φαίνεται να γίνεται το χατίρι ιδιοκτήτη παρακείμενου βενζινάδικου», για να αντιδράσουν έντονα οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Να αναφερθεί ότι η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου αποφάσισε ομόφωνα ότι συμφωνεί με τη μεταφορά της στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ από την Ιωλκού 363 σε νέα θέση 90 περίπου μέτρα βορειοανατολικά επί της Ιωλκού, έμπροσθεν του 26ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου πριν τη διασταύρωση με την οδό Αγ. Γεωργίου. Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας έλαβε υπόψη της τις συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το γεγονός ότι η προτεινόμενη θέση στάσης βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από φωτεινό σηματοδότη, μεγαλύτερη των 30 μέτρων από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Ο κ. Στόικος ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους δεν υπήρχε γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ ζήτησε διευκρινίσεις αν απαγορεύεται να τοποθετηθεί στάση του Αστικού ΚΤΕΛ μπροστά σε σχολείο. «Θεωρώ ότι υπάρχει επικινδυνότητα να μεταφερθεί εκεί η στάση. Διατηρώ επιφυλάξεις και αφήνω μομφή ότι κάτι δεν πήγε καλά, αφού φαίνεται πως γίνεται το χατίρι ιδιώτη».
Έντονα αντέδρασε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Βλιώρας λέγοντας πως «η υπηρεσία δεν θα αποφάσιζε για την αλλαγή θέσης της στάσης αν δεν επιτρέπονταν, ενώ συμφώνησε και ο διευθυντής του σχολείου». Θετικά ψήφισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, λέγοντας πως «δεν υπάρχει πρόβλημα αφού η στάση δεν θα είναι μπροστά στην είσοδο του σχολείου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το