Τοπικά

Κοντά στα προσφυγόπουλα του “Μόζα” ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας

Μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ) επισκέφθηκαν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου τις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑ όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους υπήρχε μεταφραστής και η μετάφραση γινόταν από τα αγγλικά στα αραβικά.

Τα μέλη του Συλλόγου διάβασαν στα προσφυγόπουλα το παραμύθι «Έλμερ το ελεφαντάκι», το οποίο μιλά για ένα «διαφορετικό» ελεφαντάκι που ενώ στην αρχή το αντιμετωπίζουν με καχυποψία και φόβο, στο τέλος γίνεται αποδεκτό από όλους τους άλλους ελέφαντες και συμβιώνουν ειρηνικά. “Μέσα από το παραμύθι θέλαμε να περάσουμε μήνυμα συναδέλφωσης όλων των λαών, πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και πως ακόμα και αν είμαστε διαφορετικοί, μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί ειρηνικά, και να αγωνιστούμε κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων που γεννούν την προσφυγιά” τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών.

Στην συνέχεια, απασχόλησαν τα προσφυγόπουλα με ζωγραφιές και μοίρασαν μπαλόνια και σοκολατάκια. Επίσης με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων πρόσφεραν στα παιδιά γραφική ύλη και τόνισαν την ανάγκη να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα οι διαδικασίες μεταφοράς τους για να επανέλθουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Σύλλογος καλεί τις γυναίκες, τις μητέρες, τις εργαζόμενες της πόλης μας να σταθούν αλληλέγγυες στα προσφυγόπουλα και να στηρίξουν το δικαίωμα τους στην μόρφωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το