Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας σε Μάκη Βορίδη: Απολύτως αναγκαία η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην Αργαλαστή

Το αίτημα της δημοτικής αρχής και πολιτών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην Αργαλαστή με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά βασίζεται σε σχετική επιστολή που έλαβε ο κ. Μαραβέγιας από Επιτροπή πολιτών, η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση του συγκεκριμένου θέματος. Επισημαίνεται ότι η Αργαλαστή αποτελεί το μεγαλύτερο χωριό του Νοτίου Πηλίου, έδρα του ομώνυμου Δήμου, με πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους μαζί με τα κοντινά χωριά: Μηλίνα, Χόρτο, Λαύκο Προμύρι, Τρίκερι, Ξυνόβριση, Συκή, Νεοχώρι. Η ανυπαρξία τέτοιας δομής σε ολόκληρη την περιοχή του Ν. Πηλίου, αναγκάζει τους γονείς είτε να καταφεύγουν σε προσωρινές ή ακατάλληλες λύσεις φύλαξης (π.χ. από ανεκπαίδευτα άτομα, συγγενείς κ.λ.π.) είτε να ωθούνται στην ανεργία, είτε να μετακομίζουν. Πρόκειται κυρίως για νέα ζευγάρια, τα οποία επισημαίνουν ότι δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, ούτε όμως να στερήσουν τα παιδιά τους από μια ασφαλή και σωστή ανατροφή, φύλαξη και διαπαιδαγώγηση.

Αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα αντικειμενικό πρόβλημα και, επομένως, για ένα απολύτως αναγκαίο έργο, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα η μελέτη και κατασκευή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το